tarih alanı ile sayıyı toplama
Tarih
02/07/2011 13:38
Konu Sahibi
edacan19
Yorumlar
5
Okunma
1267
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



edacan19
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... E....
78
17/04/2010
3
Çorum
Ofis 2010
Dün,10:17
Çözüldü 
merhaba
arkadaşlar benim sorum mesela 01.12.2011 tarih alanı var. bir de sayı alanım var oradada 2 yazıyor. sayı alanını ay olarak algılatıp tarih alanı ile toplatmak istiyorum yani 01.12.2011 + 2 = 01.02.2012 olmalı
edacan19, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:34
Çözüldü 
Ekteki uygulamayı inceleyiniz. İşlemi gerçekleştiren kod

Visual Basic Code
DateAdd("m", Sayı, Tarih)



Ek Dosyalar
.rar   dateadd.rar (Dosya Boyutu: 15,26 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla


edacan19
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... E....
78
17/04/2010
3
Çorum
Ofis 2010
Dün,10:17
Çözüldü 
MERHABA
SORUN ÇÖZÜLDÜ ÇOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
edacan19, 17-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


edacan19 hocam aynı işlem banada lazım zahmet olmazsa yardımcı olabilirmisiniz
(03/07/2011, 16:23)edacan19 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MERHABA
SORUN ÇÖZÜLDÜ ÇOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Cevapla


hocam göndermiş olduğunuz ek incelendiğinde sayı kısmına tek rakam yazıldığında değeri aya çift ve üstü yazıldığında yıl ile topluyo
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.411
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,22:00
Sayın derbas55,

İlgili kod ifadesinde kullanılan DATEADD ifadesi,herhangi bir tarihe ay üzerinden tarih eklemek için ve  “m” ifadesi de ay formatı için kullanılır.

Dolayısı ile,siz;çift haneli veya üstü bir sayı değeri yazdığınızda,ay üzerinden o sayı kadar ilave edilerek sonuç elde edilir.sayın edacan19 tarafından açılan konudaki talep de ay üzerinden olduğu için,bu sonuç sağlanmıştır.

Eğer siz,yazılan sayı kadar gün ekleyerek bir tarih elde etmek istiyorsanız diğer bir ifade ile gün üzerinden olması istenirse,o zaman;sayın ozan bey tarafından eklenen örnekte,ilgili kod sayfasında yer alan

Kod:
Me.Metin5 = DateAdd("m", Metin2, Metin0)


kod satırını etkisizleştirip ya da aşağıdaki ile değiştirdiğinizde,istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.bilginize.

Kod:
Me.Metin5 = DateAdd("d", Metin2, Metin0)


iyi çalışmalar,saygılar.

Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 192 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 116 09/11/2016, 12:31 maras321
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 302 08/11/2016, 14:35 knuur
  formda farklı kriterde toplama access acemisi 3 127 06/11/2016, 12:59 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya