taksitlendirme işleminde sıra numarası sorunu
Tarih
27/02/2009 12:57
Konu Sahibi
teo81a
Yorumlar
7
Okunma
2954
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



teo81a
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
66
23/12/2008
0
Düzce
Ofis 2003
20/11/2016,16:15
Çözüldü 
Öncelikle herkese merhabalar;

Geçenlerde taksitlendirme hakkında yardım istemiştim ve sağolsun Sn. CELOYCE bana bir taksitlendirme örneği gönderdi ve bende bunu kendime göre uyarladım. Ben birde taksit işlemi yaptığımız zaman taksit sıra numarası vermesini istiyorum.(bu örnekte yok) Çünkü taksitlendirme işlemi yapan olan ortaklara tarih aralığına göre ihbarname ya da ödeme emri vs. göndereceğim ve bu ihbarnamelerde kaçıncı taksitleri olduğunu prosedür gereği yazmam gerekecek. O yüzden taksit sıra numarası bana çok lazım olacak. Ekte yaptığım örneği gönderiyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,


Ek Dosyalar
.rar   Taksitlendirme.rar (Dosya Boyutu: 116,4 KB / İndirme Sayısı: 66)
Cevapla


teo81a
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
66
23/12/2008
0
Düzce
Ofis 2003
20/11/2016,16:15
Çözüldü 
Değerli üstatlar;

Bana bu konuda yardımcı olamıyacak mısınız acaba?
Cevapla


esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
356
Konya
Ofis 2003
06/11/2015,13:38
Çözüldü 
senin sıra no yine sende olan kodlar ile halledildi bu kodla

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Function sıra(ByVal CustomerID As Variant, ByVal RecordID As Variant) As Double

    Dim sıram As String
     Dim Qst1 As String
    Dim rst As DAO.Recordset 
    sıram = 0
    If CustomerID > 0 And RecordID > 0 Then
    Else
        GoTo ExitPoint
    End If   
    Qst1 = "Select * From taksit " & _
            " Where musid = " & CustomerID & _
            " Order By tarih, takid;"
    Set rst = CurrentDb.OpenRecordset(Qst1)
    
    If rst.EOF And rst.BOF Then
        GoTo ExitPoint
    End If
    
    rst.FindFirst "takid = " & RecordID
    If rst.NoMatch Then
        GoTo ExitPoint
    End If
    
    Do While Not rst.BOF
         sıram = sıram + 1
        rst.MovePrevious
    Loop

ExitPoint:
    On Error Resume Next
    sıra = sıram
    rst.Close
    Set rst = Nothing
    On Error GoTo 0
End Function


kulanılma aynı sorguda boş alana Taksitsırası: sıra([musid];[takid]) şeklinde yazma ile bu kodu diğer arkadaşlarda almalı özellikle alt formlarda kullanılmak üzere

örneğin ekte

not :taksit koduda yürüyen bakiye koduda bana aittir. Buna birde sıralam kodunu eklemiş oldum sayende teşekkürler böyle bir soru sorduğun için



Ek Dosyalar
.rar   Taksitlendirme.rar (Dosya Boyutu: 122,92 KB / İndirme Sayısı: 183)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


teo81a
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
66
23/12/2008
0
Düzce
Ofis 2003
20/11/2016,16:15
Çözüldü 
Sayın esrefigit hocam;
öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. bizler gibi acemilerle bıkmadan usanmadan uğraşıyorsunuz. bu haklarınız nasıl ödenir bilemiyorum vallahi. elinize sağlık diyorum çok ama çok teşekkür ederim.

birde;
kodların size ait olduğunu bilmiyordum, çünkü örneği sayın celoyce hocam eklemişti. ama tabi yine de sizden çok özür dilerim.
esrefigit hocam eklediğiniz örneği inceledim, sıra numarası sorunu çözülmüş fakat özür dilerim ama ben belirtmeyi unutmuşum. sıra numarasının tabloya da işlenmesi gerekir. Sizden ricam, bu konuyada el atsanız ya da bana bir yol gösterseniz çok sevinirim.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Aman beyler ben alıntı diye örneğin üzerine yazmıştım,kim yapmışsa yine eline sağlık

http://www.accesstr.net/20-taksitten-faz...-2089.html
ayrıca 2. mesajdır....Img-grin
Cevapla


Tombakoglu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
109
7
27/01/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
28/12/2015,19:19
Çözüldü 
Teşekkürler,
Emeği geçen tüm arkadaşların eline sağlık,
Hayırlı çalışmlar dilerim.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 84 29/11/2016, 11:30 53rize
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 428 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 302 05/11/2016, 21:06 alpeki99
Çözüldü Yazıcıdan birden fazla çıktı alma sorunu m_demir 7 166 02/11/2016, 19:27 m_demir
  Rapor Baskı Önizleme Sorunu m_demir 3 127 31/10/2016, 13:57 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya