Tabloya resim eklemek
Tarih
10/11/2010 12:00
Konu Sahibi
doganbaris
Yorumlar
4
Okunma
2232
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



doganbaris
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
3
23/09/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
22/03/2011,15:52
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar

Database de resim konusunda pek çok konu açılmış, ancak ya ben aradığımı bulamadım, ya da istediğim konu yok...

Benim merak ettiğim, Access deki table içerisinde resim dosyalarını nasıl saklayabilirim ? burada benim için önemli olan resim dosyasının tabloda durması ve mdb dosyası ile birlikte taşınabilmesi. Personel bilgilerine resim eklemek istiyorum, mevcut durumda personel numarası ile aynı isimleri taşıyan jpg dosyalarım mevcut ancak diğer birimlerle paylaşılması durumunda binlerce fotoğraf dosyasının da kopyalanması gerekiyor. bunun yerine tabloda tutmak istiyorum.resimlerin boyutları çok küçük, o nedenle tabloda tutulması performans açısından sıkıntı yaratmayacak diye düşünüyorum.

Anladığım kadarı ile tabloda OLE nesnesi olarak yer alması gerekiyor. Ancak, tablonun içerisine binlerce fotoğrafı nasıl yükleyeceğimi bulamadım. mümkünse Vba tarafından döngü ile halletmek istiyorum.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:50
Çözüldü 
syn doganbarıs
şahsen ben binlerce resmin tabloda durmasının çok sıskıntı çıkaracagını geç açılacagını düşünüyorum,dedigiz gibi bir örnek formumuzda vardı,sanırım eşref hoca eklemişti,ama önermiyorum kayıtlar arası çok geç açılıyor,en iyisi ayrı bir veritabanında database yaparak bir bilgisayarda tutmanızı öneririm,kolay gelsin
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Sn. Celoyce gibi bende tavsiye etmiyorum ancak taşımak istediğinizde bir sürü resim resim dosyası yerine accessle beraber tek dosya olması tabii ki hoş oluyor.

Resimleri yükleyip dosyanın boyutunun ne olduğunu ve çalışma performansını görmekte fayda var.

Örnek hazırlamak için vaktim şu an vaktim yok ancak daha önce bu tür bir iş için kullandığım örnek kodu yolluyorum.

Örnekte DESENRESIM adlı tabloya resimler yükleniyor.
DESEN_TAMYOL adlı alanda resmin tam yolu ve adı var. (Türü: Metin)
DESEN_PIC adlı alana resim dosyası yükleniyor. (Türü: OLE Object)

Kodda en can alıcı yerler şunlar:
Open Rs!DESEN_TAMYOL For Binary As DosyaNo
Get #DosyaNo, , Img
Rs!DESEN_PIC = Img

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Private Sub btn_Kaydet_Click()
Dim DB As DAO.Database
Dim Rs As DAO.Recordset
Dim Img() As Byte, i As Long
Dim DosyaNo As Integer

DosyaNo = FreeFile

Set DB = CurrentDb()
Set Rs = DB.OpenRecordset("Select * From DESENRESIM")

'Veriatabanını ilk kaydına gidiyoruz:
'Rs.MoveFirst

Do While Not Rs.EOF
    
    Rs.Edit

    Open Rs!DESEN_TAMYOL For Binary As DosyaNo
    
    'Img() değişkenimize (array) tek boyutlu olarak resim dosyasının boyu kadar büyüklük atadık:
    ReDim Img(LOF(DosyaNo))
    
    'Dosyadan her adımda bir byte okuyup Img değişkeni içine yazıyoruz:
    Do While Not EOF(DosyaNo)
        Get #DosyaNo, , Img
        i = i + 1
    Loop
    Close #DosyaNo
    Rs!DESEN_PIC = Img
    
    Rs.Update
    Rs.MoveNext
Loop
MsgBox "Tamamlandı"
End Sub



Bu arada tabloya kaydettiğimiz resmi göstermek için, öncelikle geçici bir tabloya resim dosyası olarak kaydediyoruz, Oradan yolunu göstererek açabiliyoruz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Private Sub Desenin_Resmini_Goster()
On Error GoTo hata

'**************Veritabanındaki Resmin Bir Dosyaya Kaydedilmesi******************
Dim Img() As Byte, i As Long, Dosya As Integer
'Veritabanının Resim alanında bulunan bilgiyi Img değişkenine yükledik:
Img = Me.DESEN_PIC

'Boş dosya numarasını aldık:
Dosya = FreeFile

'Programın çalışma yolu (Path1) ile veritabanının ResimAd alanından oluşan ve dosyanın tam uzun adını gösteren bir şekilde yeni bir dosya yarattık. Mesela: C: esimlerçiçek1.jpg
Open "Desen.jpg" For Binary As #Dosya

'Bilgiyi (resmi) yani Img'nin içindekileri Dosya nolu dosya içine kaydediyoruz:
Put #Dosya, , Img

'Dosyamızı kapatıyoruz:
Close #Dosya

'**************Veritabanındaki Resmin Bir Dosyaya Kaydedilmesi Bitti**************
'İşiniz sadece resmi göstermek ise tabiki yukarıdaki işlemleri yapmanıza gerek yok. Yukarıda 'ayrılmış alandaki kod veritabanı içinden bir resmi aynı adda programın çalışma dizini içine 'kaydeder. Aşağıdaki kod ise sadece resim gösterir:

Me.Resim_Desen1.Picture = LoadPicture("Desen.jpg")

Exit Sub
hata:
    Me.Resim_Desen1.Picture = LoadPicture("")
End Sub

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


doganbaris
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
3
23/09/2010
0
İstanbul
Ofis 2003
22/03/2011,15:52
Çözüldü 
ilk fırsatta deneyerek bilgi vereceğim.
Dosyaların sayısına tekrar baktım, 28 bin 336 tane... hepsi 5 Kb'lık dosyalar, tabloyada aynı yükü getirse en fazla 150 Mb olur ki, kasacağını sanmıyorum, ancak 28,336 + 1 dosyayı kopyalamak saatler sürüyor... Img-grin
Cevapla


akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
resimleri ole nesnesi olarak kaydetmekten bahsediyorsunuz degilmi?
peki bu resimleri access'e kaydetmek güvenlimi,
bozulma riski nedir, resimlerin uçma sansı nedir.
bozulma sonrası kurtulma şansı varmı?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Aynı Kişi adı ile Yeni Kayıt eklemek Mesut Kaytan 6 236 29/11/2016, 13:49 Mesut Kaytan
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 319 09/11/2016, 23:35 mehami
  Formda isim girdiğimde tabloya rakam atıyor 53rize 3 118 04/11/2016, 00:56 ozanakkaya
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 135 19/10/2016, 20:24 peter088


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya