Tabloya otomatik sıra aldırmak
Tarih
26/12/2010 13:50
Konu Sahibi
volkan1
Yorumlar
5
Okunma
1120
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Aslında başlıkla biraz uyumsuz oldu ama nasıl tarif ediceğimi tam çözemedim. Sıkıntı kaydı yapılmış bir satırı kalsörlerken her klaör için dizin numarasını otomatik verdirmek istiyorum.Ekteki çalışmada hatalı yeri gösterdim. Yardımlarınız için Teşekkürederim


.rar   DENEMEM.rar (Dosya Boyutu: 44,97 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
KLASOR adlı açılan kutunuzun güncelleştirme sonrası olayındaki kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz lütfen.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub KLASOR_AfterUpdate()
DoCmd.RunCommand acCmdRefreshPage
Dim numara As String
numara = DCount("[KLASOR]", "YASAL_ISLEM", "KLASOR= '" & Form_YASAL_ISLEM_KAYIT_EKRANI.KLASOR & "'")

Me.DIZINNU = numara + 1
DoCmd.OpenForm "UYARI_2"
End Sub

Cevapla


volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Hocam elinize sağlık gayet güzel çalışıyor. Teşekkürler
Hocam otomatik sıra veriyor ancak ilk sıra 2 den başlıyor
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Kod içerisinde yer alan DoCmd.RunCommand acCmdRefreshPage satırını kaldırın ve bu satırı KLASOR açılan kutusunun çıkıldığında olayına yazın, deneyin.

Yani ;
KLASOR açılan kutusunun güncelleştirme sonrası olayına

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub KLASOR_AfterUpdate()
Dim numara As String
numara = DCount("[KLASOR]", "YASAL_ISLEM", "KLASOR= '" & Form_YASAL_ISLEM_KAYIT_EKRANI.KLASOR & "'")
If numara = 0 Then
Me.DIZINNU = 1
DoCmd.OpenForm "UYARI_2"
Else
Me.DIZINNU = numara + 1
DoCmd.OpenForm "UYARI_2"
End If
End Sub


Çıkıldığında olayına;

Visual Basic Code
Private Sub KLASOR_Exit(Cancel As Integer)
DoCmd.RunCommand acCmdRefreshPage
End Sub

Cevapla


volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Zahmet oldu hocam sorun sayenizde tamamen çözüldü. Tekrar teşekkürler.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/12/2016,23:51
Çözüldü 
Rica ederim. Kolay gelsin. Konuyu Cevaplanmış Access Soruları bölümüne taşıyorum.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 18 3.713 07/12/2016, 12:31 donepezil
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 201 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 317 09/11/2016, 23:35 mehami
  Formda isim girdiğimde tabloya rakam atıyor 53rize 3 118 04/11/2016, 00:56 ozanakkaya
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 134 19/10/2016, 20:24 peter088


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya