Tabloya otomatik sıra aldırmak
Tarih
26/12/2010 13:50
Konu Sahibi
volkan1
Yorumlar
5
Okunma
1133
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aslında başlıkla biraz uyumsuz oldu ama nasıl tarif ediceğimi tam çözemedim. Sıkıntı kaydı yapılmış bir satırı kalsörlerken her klaör için dizin numarasını otomatik verdirmek istiyorum.Ekteki çalışmada hatalı yeri gösterdim. Yardımlarınız için Teşekkürederim


.rar   DENEMEM.rar (Dosya Boyutu: 44,97 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
KLASOR adlı açılan kutunuzun güncelleştirme sonrası olayındaki kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz lütfen.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub KLASOR_AfterUpdate()
DoCmd.RunCommand acCmdRefreshPage
Dim numara As String
numara = DCount("[KLASOR]", "YASAL_ISLEM", "KLASOR= '" & Form_YASAL_ISLEM_KAYIT_EKRANI.KLASOR & "'")

Me.DIZINNU = numara + 1
DoCmd.OpenForm "UYARI_2"
End Sub


Cevapla

volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam elinize sağlık gayet güzel çalışıyor. Teşekkürler
Hocam otomatik sıra veriyor ancak ilk sıra 2 den başlıyor
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Kod içerisinde yer alan DoCmd.RunCommand acCmdRefreshPage satırını kaldırın ve bu satırı KLASOR açılan kutusunun çıkıldığında olayına yazın, deneyin.

Yani ;
KLASOR açılan kutusunun güncelleştirme sonrası olayına

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub KLASOR_AfterUpdate()
Dim numara As String
numara = DCount("[KLASOR]", "YASAL_ISLEM", "KLASOR= '" & Form_YASAL_ISLEM_KAYIT_EKRANI.KLASOR & "'")
If numara = 0 Then
Me.DIZINNU = 1
DoCmd.OpenForm "UYARI_2"
Else
Me.DIZINNU = numara + 1
DoCmd.OpenForm "UYARI_2"
End If
End Sub


Çıkıldığında olayına;

Visual Basic Code
Private Sub KLASOR_Exit(Cancel As Integer)
DoCmd.RunCommand acCmdRefreshPage
End Sub


Cevapla

volkan1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Zahmet oldu hocam sorun sayenizde tamamen çözüldü. Tekrar teşekkürler.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Rica ederim. Kolay gelsin. Konuyu Cevaplanmış Access Soruları bölümüne taşıyorum.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 3.898 05/01/2017, 00:20 donepezil
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 84 01/01/2017, 11:54 nightashes
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 325 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  Tablodan başka Tabloya ilişki Kurma 53rize 2 127 21/12/2016, 13:01 53rize
  Tabloya eklerken aynı kayıt varsa eklenmemesi. nightashes 4 124 18/12/2016, 18:09 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya