Tabloları Raporlamak
Tarih
21/08/2009 11:41
Konu Sahibi
hyavuz
Yorumlar
7
Okunma
1950
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3.5/5 - 2 oy



hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar;

Benim Access veritabanım da 10 tane farklı tablo var, bu tablolardaki hareketleri iki tarih arası raporlamak

Tablo1,Tablo2,Talo3....vs.

Bu tablolardaki 18.08.2009 ile 20.08.2009 arasında girilen işlemleri aynı raporda çıkarmak

Örn;

Kod:
1
2
3
4
5
6
Tablo1-18.08.2009 -Masraf - 20 TL
Tablo2-18.08.2009 -Personel Avans- 10 TL
Tablo7-18.08.2009 -Tahsilat- 220 TL
Tablo3-19.08.2009 -Akaryakıt - 100 TL
Tablo9-19.08.2009 -Çek Ödeme- 2000 TL
Tablo10-20.08.2009 -Mal Alımı- 220 TL


Bu şekilde birşey yapmam mümkünmü?

Cevapla

cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
evet mümkün;
öncelikle bütün tabloları bir sorgu içine al. bunu birleştirme sorgusuyla yapabilirsin. böylelikle tarih alanını tek alanda toplamış olacaksın. daha sonra between ilktarih and sontarih ölçüt koyarak (dilersen formu kriter gösterebilirsin çok çeşitli şekillerde yapabilirsin)
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
her verinin hangi tablodan geldiği raporda gözükecek mi
@benbendedeilem
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sn. Cuneyt'inde yazdığı gibi birleştirme sorgusu ile yapabilirsiniz.
Örnek dosya ve bilgiler için aşağıdaki konulara bakabilirsiniz.

Tablo Birleştirme 

İç içe sorgu yapılırmı? 

Birleştirme sorgularının yapısı kısaca şöyle:

Kod:
select alan1, alan2 from tablo1
union
select alan1, alan2 from tablo2
union
select alan1, alan2 from tablo3


Yapamazsanız lütfen örnek bir dosya gönderin, yardımcı olalım.



Sn. Accessman; Yapılacak sorgulara tablo bilgisi de yazılırsa elbette görülebilir.
Mesela:

Kod:
select "Tablo1 den gelen bilgi" as TabloBilgisi, alan1, alan2 from tablo1
union
select "Tablo2 den gelen bilgi" as TabloBilgisi, alan1, alan2 from tablo2
union
select "Tablo3 den gelen bilgi" as TabloBilgisi, alan1, alan2 from tablo3


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Deneyelim Bakalım
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sn. hyavuz, deneyebildiniz mi?

Forum kuralları gereği, konuya geri dönüş yapmalısınız.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesteki tabloları birleştirip dreamweaverde listeleme volcy123 3 358 24/05/2016, 17:56 atoz112
Çözüldü Doğru Alan adları ile Tablo oluşturma ve Tabloları ilişkilendirme talebi bigdaddy_isi 7 684 27/01/2016, 18:27 bigdaddy_isi
Çözüldü Veritabanı Bölme / Tabloları Serverda Barındırma / Uygulamayı Çalıştırmak Mümkün Mü? mehami 4 603 23/11/2015, 21:31 mehami
Çözüldü access açılışında tabloları import etsin. burhanb 3 1.150 15/09/2015, 09:07 burhanb
Çözüldü bölünmüş veritabanı tabloları bağlama te-kin 6 887 12/07/2015, 15:48 te-kin


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya