tablodan veriyi diğer tabloya aktarma
Tarih
23/02/2009 10:52
Konu Sahibi
sherhap
Yorumlar
9
Okunma
2723
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sherhap
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
19/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
11/03/2009,12:31
Çözüldü 
[/size]merhaba arkadaşlar çok basit bi şey sorcam eminim konularda vardırda bulamadım Img-cray yaa ben şimdi bi personel bilgi ekranı yaptım personelin kaydı geliyo şimdii buraya kadar herşey iyi diyelim işten çıkan biri oldu kayıtı sil butonuna bastığımda diğer bi ayrılan personel tablosuna gitmesini istiyorum nasıl yapacağımı şaşırdım ilişki veremiyorum lütfen yardım edinnnn Img-cray(

örneğin "çalışan personel":
1.sicil no
2.adı soyadı
3.adresi
gibi formdan silinince diğer tablo "ayrılan personel" deki aynı yerlere gitsinler.



[size=large]
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Dediğiniz şekilde tabii yapılabilir ama
personel programlarında genelde bu şekilde yapılmaz.

Çıkan personel'in numarasına bağlı, diğer tablolarda bulunan kayıtlar ne olacak?
İleride onlara ulaşmak istediğinizde ulaşamamak gibi sorunlar çıkar ortaya.

Bunun için genelde tercih edilen yol, Personel tablosunda Çıkış Tarihi alanına bir tarih girilerek personelin çıkışını yapmak. Bu şekilde başka bir tabloya transfere falan da gerek kalmaz ve ileride bu personele ait eski verilere de gayet rahat ulaşırsınız.

Çalışan ve Çıkmış personeli bulmak için de Personel tablosunu kullanan sorgu yapacaksınız.
Mesela; "Calisan_Personel" veya "Mevcut_Personel" adında bir sorgu yapın ve Çıkış Tarihi boş (Null) olacak şekilde kriter belirtin,
"Cikmis_Personel" veya "Eski_Personel" adında bir sorgu yapın ve Çıkış Tarihi dolu (Not Null) olacak şekilde kriter belirtin.

Kullandığınız Formlarda ve Raporlarda, Personel tablosunu değil ihtiyacınız olan sorguyu kullanın.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,06:02
Çözüldü 
seruz hocamın anlattıklarını dikkate alın. Düzenlediğim örneği ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   sled_veritasi.rar (Dosya Boyutu: 27,44 KB / İndirme Sayısı: 85)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sayın Seruz'un önerdiği bir taşla iki kuş misali olan "Çıkış Tarihi olan olmayan" şeklindeki ayırım size zor gelirse ya da olayın mantığını kavrayamazsanız daha basit bir önerim var. Personellerin kayıtlarının bulunduğu tabloya "ayrıldı" isimli bir onay kutusu ilave edin. Daha sonra ayrılan personel için artık bu onayın "doğru" ya da "evet" olmasına bakılabilir. Eğer personel ayrılış trihi gibi bir alan gerekmiyorsa böyle de yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


sherhap
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
19/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
11/03/2009,12:31
Çözüldü 
fikirleriniz için çok teşekür ediyorum 2 gündür bunu düşünüyordum yaa Img-grin) en basitinden şunu yaptım bi alan oluşturdum işten çıkış tarihi diye Img-grin zaten benden basit bişey istediler çünkü çalıştığım yerde exelden takip ediyorlardı bende kolaylık olsun diye bunu önermiştim tekrar tekrar teşekkürlerrImg-grin
yaa bide nasıl mdb şeklinde kayddebilirim ve nasıl giriş ekrana şifre koyabilirim Img-grin)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
"mdb şeklinde nasıl kaydedebilirim" demekle ne demek istediğinizi anlayamadım. Access zaten mdb olarak kaydeder. Eğer 2007 kullanıyor iseniz ve mdb olarak kaydetmeyi sorduysanız, veritabanı araçlarından eski sürüme dönüştürme işlemi yaparak mdb olarak kaydedebilirsiniz.

Giriş ekranına şifre koyma konusunda forumumzda "şifre" veya "password" sözcüğünü yazarak arama yaparsanız birçok örnek gelecektir.

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 111 28/11/2016, 01:22 nightashes
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 168 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 160 27/11/2016, 13:36 53rize
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 317 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya