Tablodan tabloya veri aktarımı
Tarih
01/09/2009 15:51
Konu Sahibi
silka
Yorumlar
18
Okunma
6490
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
07/12/2016,20:37
Çözüldü 
Değerli hocalarım öncelikle herkese saygılar
benim iki sorum olacak alttaki örnek ile ilgili
1) Sitede bulduğum bi tablodan tabloya aktarma olayını kendime uyarlamak istedim fakat aktar tuşuna bastığımda "öğe ilişkili derleme içinde bulunmuyor" hatas veriyor ve verilerimi aktarmıyor. acaba nerde hata yapmışım.

2) yenibaşvuru formundaki verilerden değişik kriterlerde raporlar oluşturmak istiyorum.
mesela a mahallesinde ikamet edenler ile ssklı olanların hepsi
mesela a sokağında ikamet edip evi kira olanların hepsi vb.
2.soru ile ilgili yönlendireceğiniz bir site veya bi örnek varsa onlardan da çözmeye çalışırım.

İlginize şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   Kopyası deneme.rar (Dosya Boyutu: 144,69 KB / İndirme Sayısı: 153)
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Bu hata; işlem esnasında belirttiğiniz isimde bir alan adı olmadığını ifade ediyor.

Kod:
rs("TARİH") = TARİH.Value

"ANATABLO" adlı tabloda "TARİH" adında bir alana değer atamaya çalışıyorsunuz.
Ancak Access bu tabloda "TARİH" adında bir alan yok diyor, çünkü "Tarih" adında bir alan var.
Ancak Access için "TARİH" ile "Tarih" farklı isimlerdir.
Aynı hata kullandığınız diğer alan isimleri içinde geçerli.

Aslında her zaman ısrarla belirtiyoruz; Alan isimlerinde Türkçe karakter kullanmayın ve büyük harf kullanın diye.
Daha detaylı bilgi için aşağıdaki konuyu okuyun, daha sonra tüm tablo ve alan isimlerinizi düzeltin.

Yapılmaması Gereken Ölümcül Hatalar 

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
07/12/2016,20:37
Çözüldü 
evet seruz hocam haklısınız dediğiniz gibi yaptım oldu ayrıca dosya da açılıyor. peki seruz hocam ikinci sorumlada ilgilenirseniz sevinirim.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Sorgunuzun Ölçüt bölümlerine

Mesela Mahalle için Mahalle alanının ölçütüne

Kod:
Like "*"& [Mahalle Adı Giriniz] &"*" 


Yazarsanız Sorguyu çalıştırdığınızda sizden Mahalle adı isteyecektir ve girdiğiniz Mahalle adına göre bütün kayıtları süzerek getirecektir. Eğer boş bırakırsanız Mahalle adını dikkate almadan var olan bütün kayıtları getirecektir.
Diğerlerini de bu şekilde kendinize göre uyarlaya bilirsiniz..

Eğer Ölçütü Form üzerinde yapacaksanız da bunu

Kod:
Like"*"& [Forms]![FormAdi]![AlanAdi] &"*"


Şeklinde yapabilirsiniz

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
07/12/2016,20:37
Çözüldü 
hocam peki bunu açılan kutu şeklinde yapamazmıyız. çünkü sadece mahalle göre değil bir kaç ölçüte göre sorgu yapacağım
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.055
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:21
Çözüldü 
Sn silka,

2. sorunuz için ayağıdaki linkten Şüpheli Takip Sistemi uygulamasını indirin ve Eşgal Sorgu Formunu inceleyiniz,

http://www.accesstr.net/konu-yonetici-gi...fresi.html

Bence önce seruz hocamında belirttiği gibi ölümcül hataları düzeltin.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 197 12 dakika önce mbo69221088
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 160 27/11/2016, 13:36 53rize
  Excelden Veri Aktarımı Hatası Xleash 6 141 25/11/2016, 10:52 Xleash
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 317 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya