tablodan tabloya gönderme
Tarih
28/01/2010 18:07
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
8
Okunma
2000
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki kod ile KategoriTanimlama tablosundaki kategori seçimine göre, formdaki seçilen firma FrmID numarası ile UrunSatis tablosuna aktarmak istedim, FrmID alan adını ekleyince hata veriyor. onun yerine 0 ekleyince çalışıyor lakin işime yaramıyor çünkü aktarılanların hangi firmaya ait oldugunu tanımlamam lazım.
Dim akd As ADODB.Connection
Set akd = Application.CurrentProject.Connection
akd.Execute " insert into UrunSatis(MstID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama) select FrmID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama] where Katagori='" & ktg & "'"
akd.Execute "delete * from UrunSatis where Katagori <> Katagori "
akd.Close
Set akd = Nothing


Ek Dosyalar
.rar   AKD.rar (Dosya Boyutu: 51,21 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Çözüldü 
Burada kullandığınız select cümlesine göre,

Kod:
select FrmID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama]

KategoriTanimlama adlı tabloda FrmID adında bir alan arıyor ama tabloda böyle bir alan yok.
Test edemedim ancak FrmID yerine SiraNo yazarsanız doğru çalışır.


Yok, ben tablodaki Sirano alanını değilde formdaki FrmID adlı metin kutusundaki bilgiyi yazdırmak istiyorum diyorsanız.
Şu şekilde yazmalısınız.

Kod:
akd.Execute " insert into UrunSatis(MstID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama) select "& me.FrmID & ", Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama] where Katagori='" & me.ktg & "'"


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim sayın seruz, elinize sağlık.
aynı kategoriyi birdaha kaydetmemesi için aşağıdaki kodu yazdım,
daha basit bir denetleme şekli varmı acaba?
If Dlookup ("Katagori", "UrunSatis", "Katagori='" & [ktg] & "'") = [ktg] Then
MsgBox " Bu Kategoriden Daha Önce Kayıt Yapılmış...", vbInformation, "Akd.yazılım..."
Exit Sub
End If
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
tablo özelliklerinden hangi alanda yenileme olmasını istemiyorsan alanın yenileme özelliğini hayır yap.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bu formda o özelligi kulanamam serdar kardeşim,
çünkü, 1 firmaya 1 kategoriden 1 takım kayıt yapılsın istiyorum,
1 takımın içinde 20 den fazla aynı deger kaydediliyor.
Cevabın için teşekkür ederm...
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
o zaman
If DCount("Katagori", "UrunSatis", "Katagori='" & [ktg] & "'") <> 0 Then
MsgBox " Bu Kategoriden Daha Önce Kayıt Yapılmış...", vbInformation, "Akd.yazılım..."
Exit Sub
End If
kodunu kullanacaksın.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 63 19/01/2017, 16:59 siyahca
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.178 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Mail gönderme yturan 9 197 11/01/2017, 13:57 yturan
  rapor cıktı tarihini rapor ismi olarak yazıcıya gonderme malidolu 7 268 01/01/2017, 14:07 atoz112
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 99 01/01/2017, 11:54 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya