Tablodan bir alan denk gelen alan adı bulma
Tarih
13/07/2013 19:16
Konu Sahibi
aliyorga
Yorumlar
4
Okunma
831
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
06/07/2016,15:52
Çözüldü 
Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(13/07/2013, 19:16)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir tablom var. Burada DCount("*", "tablo adı", "alan adı") ile ilgili alanda kaç adet bilgi olduğunu alıyorum. Yine buna benzer bir şekilde mesela 61.verinin isim alan adlı veriyi yazırabilecek bir komut varmıdır. Teşekkür ederim.

Bunu bir Update Query (Güncelleştirme Sorgusu) ve ya aşağıdaki gibi bir kod ila yapabilirsiniz:

Visual Basic Code
    DoCmd.RunSQL "UPDATE Tablo1 SET ADI = 'ALİ' WHERE ID=61"


Burada yapılmak istenen 61 No'lu kaydın ADI alanını ALİ olarak güncelle(değiştir).

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
06/07/2016,15:52
Çözüldü 
Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(14/07/2013, 01:08)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın maytas meramımı tam olarak ifade edememişim. Benim istediğim, Sizin yazdığınıza benzer bir şekilde kod ile (alan adı id) id si 61 olan isim alanındaki ismi bir metin kutusuna yazdırmak. Bunu bir sorguyla yapabiliriz lakin ben sizin yazdığınız koda benzer bir işlemle bunu yaptırmak istiyorum. Teşekkür ederim...

Visual Basic Code
    Me.ADI = DLookup("ADI", "TABLO1", "ID=61") 

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


aliyorga
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
102
09/02/2011
0
Antalya
Ofis XP
06/07/2016,15:52
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Elinize sağlık...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda İsim yazdığımda tablodan veri gelmesi 53rize 6 160 27/11/2016, 13:36 53rize
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 90 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Alt formda boş alan kontrolü raburabu 5 115 28/10/2016, 23:37 raburabu
  Yazdırmada Eksik Alan Uyarısı Ekleme Serkan Çevik 10 177 21/10/2016, 22:54 Serkan Çevik
  Form Üzerinde Komut Tuşu ve Onayı ile Tablodan Tabloya Veri Ekleme ask200075 13 517 08/10/2016, 10:26 ask200075


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya