Tablodaki verileri birbirine bağlama hk.
Tarih
02/04/2012 14:59
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
6
Okunma
2496
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
113
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
20/01/2017,19:31
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar;
İlişikteki örnekte iki adet tablomvar. her iki tabloda yer alan sno alanları ilişkilerden birbiri ile ilişkilendirilmiş durumda.

Sorunum şu ;

1- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanlarından herhangi birisini değiştirdiğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına ait unvan alanınıda nasıl değiştirebilirim.

2- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanlına yeni kayıt eklediğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına aynı unvanı nasıl ekleyebilirim.

3- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanından bir kayıt sildiğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına ait kaydı nasıl silebilirim.

Yardımarınız için şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar
vt1.rar



Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
1 ve 3 nolu sorular için;
Tablo1 / unvanı alanının veri türünü sayı olarak değiştir, ilişkilendirmeyi aşağıdaki gibi yap.
2 soru için formdaki metin kutusunu açılan kutu yap ve listede yokken olayına aşağıdaki kodu ekle.

Üstteki işlemi yaptığımda 2. sorunun cevabı kısmen çözülür. Ancak sıra numaralarınızı nasıl tutturacağınızı düşünün.

resim

Ek Dosyalar
vt1S.rar



Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
113
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
20/01/2017,19:31
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yazılımda sorgu kullanmayı hiç sevmiyorum ancak sanırım bu işi sorgu ile çözeceğim. Teşekkürler.
Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
113
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
20/01/2017,19:31
Çözüldü 
Güncelleştirme, silme ve ekleme sorgusu ile işi hallettim.

Ancak istediğim bu değil aynı işi kod ile nasıl yapabilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Sorgu ile halledilmiş şekli ilişiktedir.
Saygılar.
Ek Dosyalar
vt1.rar

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
giyim tablosuna veriyi sorgu ile veya kod ile aktardınız, İŞELBİSESİYAZLIK, İŞELBİSESİKIŞLIK(İŞÇİ) vs alanlara verileri nasıl kaydedeceksiniz?

Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Çözüldü 
örnek:
tablo1 deki adsoyad alanında ekrandaki adsoyad alanına eşit olanları siler

Visual Basic Code
docmd.runsql "Delete * from Tablo1 AdSoyad='" & me.AdSoyad &"'"


örnek:
tablo1 deki ID alanında ekrandaki ID alanına eşit olaları siler

Visual Basic Code
docmd.runsql "Delete * from Tablo1 ID=" & me.ID




Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 177 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 75 05/01/2017, 17:06 haziran4
  Tablodaki 1' lerin saydırılması ertans 2 80 22/12/2016, 17:09 ertans
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 117 07/12/2016, 18:14 murat dikme
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 259 15/11/2016, 00:59 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya