Tablodaki verileri birbirine bağlama hk.
Tarih
02/04/2012 14:59
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
6
Okunma
2449
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
102
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 97
06/10/2016,11:20
Çözüldü 
Merhabalar;
İlişikteki örnekte iki adet tablomvar. her iki tabloda yer alan sno alanları ilişkilerden birbiri ile ilişkilendirilmiş durumda.

Sorunum şu ;

1- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanlarından herhangi birisini değiştirdiğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına ait unvan alanınıda nasıl değiştirebilirim.

2- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanlına yeni kayıt eklediğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına aynı unvanı nasıl ekleyebilirim.

3- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanından bir kayıt sildiğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına ait kaydı nasıl silebilirim.

Yardımarınız için şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar
vt1.rar


Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.055
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
1 ve 3 nolu sorular için;
Tablo1 / unvanı alanının veri türünü sayı olarak değiştir, ilişkilendirmeyi aşağıdaki gibi yap.
2 soru için formdaki metin kutusunu açılan kutu yap ve listede yokken olayına aşağıdaki kodu ekle.

Üstteki işlemi yaptığımda 2. sorunun cevabı kısmen çözülür. Ancak sıra numaralarınızı nasıl tutturacağınızı düşünün.

resim

Ek Dosyalar
vt1S.rar


Cevapla


QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
102
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 97
06/10/2016,11:20
Çözüldü 
yazılımda sorgu kullanmayı hiç sevmiyorum ancak sanırım bu işi sorgu ile çözeceğim. Teşekkürler.
Cevapla


QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
102
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 97
06/10/2016,11:20
Çözüldü 
Güncelleştirme, silme ve ekleme sorgusu ile işi hallettim.

Ancak istediğim bu değil aynı işi kod ile nasıl yapabilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Sorgu ile halledilmiş şekli ilişiktedir.
Saygılar.
Ek Dosyalar
vt1.rar
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.055
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
giyim tablosuna veriyi sorgu ile veya kod ile aktardınız, İŞELBİSESİYAZLIK, İŞELBİSESİKIŞLIK(İŞÇİ) vs alanlara verileri nasıl kaydedeceksiniz?
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Dün,22:27
Çözüldü 
örnek:
tablo1 deki adsoyad alanında ekrandaki adsoyad alanına eşit olanları siler

Visual Basic Code
docmd.runsql "Delete * from Tablo1 AdSoyad='" & me.AdSoyad &"'"


örnek:
tablo1 deki ID alanında ekrandaki ID alanına eşit olaları siler

Visual Basic Code
docmd.runsql "Delete * from Tablo1 ID=" & me.ID



Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt veri sayfasındaki verileri formda görmak murat dikme 4 67 07/12/2016, 18:14 murat dikme
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 302 08/11/2016, 14:35 knuur
  Verileri Listede ve Raporda Sıralamak m_demir 8 126 15/10/2016, 22:30 m_demir
  VBA Makro ile Access'teki verileri formatlı Excel sayfasına aktarma hatası balkan85 26 543 28/09/2016, 15:54 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya