Skip to main content

AccessTr.neT


tablodaki görünüm neden farklı?

alpertunga65
alpertunga65
4
1876

tablodaki görünüm neden farklı?

Çözüldü #1
Selam,

Ekte gönderdiğim veri tabanında bir adet Tbl_Frekans tablosu ve bu tabloya veri atadığım Frm_Frekans_Turet adlı form var. tabloya form aracılığı ile atadığım değerler (örnek olarak formun üzerinde de belirttiğim gibi 32,500 ile 38,500 arasında değerler. Yazılışı ve görüntüsü aynı. Ancak bu değerler tabloya girdikten sonra, tabloyu açınca, tablonun görüntüsünde bazı hatalar meydana geliyor. Bu görüntüyü de resim4'te gösterdim. 

1'nci HATA;
Resim üzerinde BLOKAD diye bir alan var. dikkat edilirse resimde önce bir satırlık D blok adı ve sağ tarafında değerler var. Diğer D blok adı ve değerleri sayfanın en altında. halbuki ben en son D Blok Adına değer atadım ve otomatik sayı mantığına göre sayfanın en altında olması gerekiyor. Ancak her zaman bu şekilde en alttaki blok adından bir satırı ayırıp en başa getiriyor. Neden olduğunu çözemedim.

2'nci HATA;
Yine resimde kırmızı kutularla işaretlediğim "39,3999999999999" gibi değerler mevcut. Bu değerin normal olarak 39,400 görünmesi lazım. Bu hatayı tablonun tamamında yapmıyor ancak HER BLOK değerlerinin (D, B, K, Z de olduğu gibi) belirli bir değerinden sonrasına yapıyor. Çözemedim. Sorgularda 32,500, 45,750 gibi değerlerin yazımını hata vermesin diye formatlamıştım (#.##0). Bu formatın aynısını tabloya da uyguladım ancak tabloda işlem görmedi. Bu konuyla da ilgili çok küçük bir örnek veri tabanı ekledim. üzerinde mevcut değerler tamamen hayalidir.
 Bu hataların çözümü var mıdır?


teşekkür ederim.





[Resim: do.php?img=4787]
.rar Frekans_Tablo.rar (Dosya Boyutu: 110,47 KB | İndirme Sayısı: 3)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
Cevapla
#2
(21/03/2015, 01:52)alpertunga65 yazdı: HER BLOK değerlerinin (D, B, K, Z de olduğu gibi) belirli bir değerinden sonrasına yapıyor.

frekans ürettiğinizde hangi işlem sonrası  "39,3999999999999" gibi değer atanıyor bilmek lazım, formdaki kodlamaya göre bu şekilde veri kaydetmemesi gerekiyor.

daha önceden girilen değerler için

yeni sorgu oluşturup Sql koduna


UPDATE Tbl_Frekans SET Tbl_Frekans.FREKANS = Format(Round([Frekans],3),"#.000");

yazın ve sorguyu çalıştırın, hatalı verileri düzeltecektir.


(21/03/2015, 01:52)alpertunga65 yazdı: otomatik sayı mantığına göre sayfanın en altında olması gerekiyor.

Resimdeki freid alanı sıralı görünüyor, 3798 numaralı D Blok ile 4161 numaralı D blok arasında veri olduğu için sıralamaya göre 3798'in en üstte olması normal, form veya raporu da görmek lazım.

Her iki soruya da cevap yazdım ancak siz sonraki sorularınızda bir konuya iki soru yazmayınız.
Cevapla
#3
sayın alpertunga65,

hem her ne kadar konunuza sayın ozan bey'in yazdığı mesaja yanıt vermemiş olduğunuzdan dolayı (ki,bu;elbette zaman bulamadığınızdan dolayıdır)başka bir katılımcı olarak yanıt yazmak doğru olmasa da hem de konunuzu ilk inceledikten sonra hazırlanmış olmasına rağmen dahil edilmesi hususunda imkan ve zaman bulunamadığından dolayı geç dahil edilmek istenmesinden dolayı,

sayın ozan bey'in hoş görüsüne sığınarak,EK'te;
(boşa yapılmış olmaması adına)
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.eğer talebiniz yanlış anlaşılmayıp kast edilen bu ise,elbette.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
.rar Frekans_Tablo-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 829,08 KB | İndirme Sayısı: 2)
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#4
Selam,
Öncelikle aynı mesaj içerisinde iki ayrı soru sorduğum için kusura bakmayın. Bir daha olmayacaktır. Kurallara riayet etmek lazım...

Sayın ozanakkaya ve Sayın atoz112,

Her ikinize de çok teşekkür ederim. Uyarılarınız ve yardımlarınız için.
Sizlerin cevaplarını şu anda gördüm. Çünkü sayın atoz112'nin dediği gibi sitemize her an girip bakamıyorum. Ancak akşamları bakabiliyorum, iş yerimden girmem mümkün değil.
Cevabımı tek mesaj içerisinde her ikinize de yönelik olarak yazmak istiyorum. (umarım bu da bir kural ihlali değildir.)
Problemi çözdüm. Problem "Frm_FrekansTuret" formundaki "Tabloya Frekans Ekle" düğmesinde bulunan kod sebebiyle oluşuyormuş. Kodu tamamen sildim ve aynı formdaki "Frekans Tablosunu Yenile" düğmesinin kodunu "Application.CurrentDb.Execute "Delete Tbl_Frekans.* From Tbl_Frekans" satırını silerek yazdım. Birkaç defa denemesini yaptım kod çalıştı, ne en alttaki bloğun ilk frekansını en üste attı, ne de 39,999999 şeklinde yazdı. Problem çözüldü.

Sayın atoz112, sizin düzenleme yapmış olduğunuz örnekte, frekans artırımı (0,025'lik artış) olmadı. Kayıtlar hep aynı kaldı.
Sayın ozanakkaya'nın "frekans ürettiğinizde hangi işlem sonrası "39,3999999999999" gibi değer atanıyor bilmek lazım," uyarısına istinaden, her bir düğmeyi tek tek ve ayrı ayrı denedim. hatanın "Tabloya Frekans Ekle" düğmesinde olduğunu fark ettim. Şu anda problem yoktur. teşekkür ederim.

Saygılarımla...
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
Cevapla
#5
sayın alpertunga65,

(her ne kadar,konu;Cevaplanmış Sorular Kategorisi'ne taşınmış olsa da,yanıtsız kalmaması adına)

öncelikle,sorununuzu çözmeniz,sizin adınıza iyi bir gelişmedir.bu çözümden alacağınız deneyim ve bilgiler ile
sonraki aşamalarda bu sorunlara tekrar maruz kalmadan uygulamanızdaki diğer çıkabilecek veya geliştirilebilecek hususlara odaklanmanıza da imkan sağlamış olacaksınızdır.

uygulamanızın amacı,işleyişi,kullanımı,içeriğinde barındıracağı hesaplamaları ve formülleri,hazırlayan kişi olarak ancak siz daha iyi bilir,anlar ve anlatımını izah edebilirsiniz.

katılımcılar ise;eğer ki yabancısı olacakları bir husus söz konusu ise,ancak,ya sorular ile ya da tahminler ile bir girişim içerisinde bulunabilirler.dolayısı ile de,elde edilmesi gereken sonuçları eğer ki düzgün çalışmıyorsa,kodları önce kendinizin inceleyip mümkünse hataları tespit etmeniz ve bunun farkına varmanız,olması gereken doğru bir çalışmadır.bunu alışkanlık edinip devamlılığını sağlamanız sizin adınıza verimli olacaktır.

Alıntı:... frekans artırımı (0,025'lik artış) olmadı. Kayıtlar hep aynı kaldı...

ifadenize yönelik olarak da,;evet,haklısınız.kast ettiğinizi,uygulamayı tekrar inceleyince fark ettim.

son olarak,şunu da öneri niyetinde bulunmakta fayda var kanısındayım;
eğer uygulamanızda sayısal değerlere yönelik hesaplama veya işlem yaptırmak istiyorsanız,
bu değerlerin barındırılacağı tablo alanlarını Metin olarak değil de Sayı veri türü olarak düzenlemeniz yerinde olacaktır.
evet,metin değerlerinde de sonuç alındığı her ne kadar gözlense de,aslında,bu sonuçları elde ederken,uygulama kendini biraz zorlamaktadır.çünkü,metin değeri olduğu için,bu hesaplamaları yaparken,biraz ağır kalma ve daha gereksiz bir uğraş ve zaman harcama anlamına gelmektedir.

fakat doğru veri türü yapılandırması ile,doğru bir hesaplama ve işlem sonuçları elde edebilirsiniz.böylece,tıpkı uygulamanızdaki tabloda olduğu gibi metin değeri olarak ayarlayıp da sonradan çeşitli format kodlamaları ile bunları sayısal değerlere dönüştürme zahmetlerinde de bulunmamış olursunuz.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task