Tabloda hesaplanmış alan kullanma
Tarih
30/10/2009 13:10
Konu Sahibi
adizdar
Yorumlar
4
Okunma
1700
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



adizdar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
4
30/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
06/05/2015,13:16
Çözüldü 
Sipariş tablosunda ADET ve FİYAT sahalarını çarpıp bulunan değeri aynı tabloda TUTAR sahasına yazdırmak istiyorum. Nasıl yapacağım. Teşekkürler... (Access 2003 kullanıyorum)
adizdar, 30-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Sayın adizdar
Genelde herkes aynı hatayı yapıp bu toplamı TUTAR alanının denetim kaynağına

Kod:
=ADET*FİYAT

biçiminde yazarak yapmaya çalışır. Siz şunu yapın. ADET ve FİYAT alanlarının güncelleme sonrasında olayına

Kod:
TUTAR=ADET*FİYAT

kodunu yazın. Böylece ADET veya FİYAT alanlarındaki en küçük değişiklikte bu alanlardaki değerlerin çarpımı TUTAR alanında olacaktır. Tutar alanının denetim kaynağı tablodan TUTAR'a bağlı olursa toplamı tabloya da kaydeder. Aslında toplamın tabloya alınması çok da gerekli değildir. Fakat Kdv vb oranların zamanla değişebileceği düşünülerek özel durumlarda sadece toplam alanlarını tabloya da kaydederiz.

Kolay gelsin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


adizdar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
4
30/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
06/05/2015,13:16
Çözüldü 
Sayın Demiral,
İlginize çok teşekkür ederim. Ayrıca kısa sürede cevaplamış olmanıza da bir teşekkür daha.
adizdar, 30-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


noktahack
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
15/11/2009
0
Adana
Ofis 2007
17/11/2009,16:54
Çözüldü 
Merhaba,

Bunu deniyorum fakat bir türlü yapamıyorum.. sonuç 0 çıkıyor... Img-cray

Saygılarımla..
noktahack, 15-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:10
Çözüldü 
Yukarıda anlattığım şey çok genel bir mantık anlatımıdır. Bir metin kutusundan çıkınca bir olay işletiyorsunuz ve diyorsunuz ki, "TUTAR" adındaki metin kutusunun içine "ADET" ve "FİYAT" değerlerinin çarpımını yaz. Burda hata olmaz. Sadece bazı eksikler olabilir. Mesela, tutar alanının güncellenmesi gerekebilir. Ya da eğer bu işlemleri bir altfrom üzerinde yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Size önerim çalışmanızı ekleyin biz de görelim nerde hata yaptığınızı. Ben aşağıya bir basit örnek yaptım. Onu inceleyin.


Ek Dosyalar
.rar   toplama orneği.rar (Dosya Boyutu: 12,02 KB / İndirme Sayısı: 14)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 91 6 saat önce atoz112
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 75 29/11/2016, 11:30 53rize
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 165 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 80 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 225 16/11/2016, 09:15 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya