Tabloda bir veriyi yedekleyerek silme
Tarih
09/12/2011 10:44
Konu Sahibi
access06
Yorumlar
5
Okunma
1013
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



access06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... B....
100
30/10/2008
3
Ankara
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/11/2016,23:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selam arkadaşlar, yapmış olduğum bir çalışmada istiyorumki sildiğim kayıtları başka bir tabloda tutsun. bunu makrolar aracılığı ile yaptım.

-önce hangi tabloya yedekleyecekse önce o tablomu oluşturdum ve tablo adını verdim.
-sonra ekleme sorgusu yaptım, kriter olarak istediğim kriteri belirledim,
-sonra silme sorgusu yaptım, silinecek kayıt için kriteri belirledim ve bu da tamam.
-sonra boş bir makro açtım ve önce ekleme, sonra silme sorgumu çalıştırttım, sonrada boş kayda git yönlendirmesi verdim makroya.
-formda makroyu çalıştırması için buton ekledim ve sonuç başarılı.

ancak makroyu çalıştırmak için butona tıkladığımda işlem bitene kadar bi dünya evet / hayır sorusu soruyor. bu işlemi bir kod aracılığı ile yapmak mümkün değilmidir?

Örnek olarak isteğimi anlatan minik bir uygulama ekliyorum, şayet isteğim olabilecek bir şeyse onun üzerinde gösterilebilir ise, kendi çalışmama entegre edebilirim. yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

örnek uygulama:
http://resim.accesstr.net/do.php?id=371
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Bahsetmiş olduğunuz makro uygulamanızın içinde bulunmamakta. Kod ile bunu yapabilir yaparkende aşağıdaki kod ile uyarı mesajlarını kapatabilirsiniz.

Visual Basic Code
DoCmd.SetWarnings False


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

access06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... B....
100
30/10/2008
3
Ankara
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/11/2016,23:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
alpeki hocam teşekkürler, evet örneğin içine makroyu koymadım, (atlamışım özür) bu arada verdiğiniz kodu butonun tıklandığında olayına giremedim, ofis 2010 da butona makro çalıştırma olayı verilirse Katıştırılmış makro yazıyor malum, uğraşmadım ve bende butonun girildiğinde olayına yazdım oldu. hiçbir uyarı vermeden ekrandaki veriyi yedekledi ve sildi.

ancak şunu yapma imkanımız varmı? bir evet / hayır diye sordurarak bu işlemi yaptırma imkanımız.

kısaca komut ile makroyu çalıştırmak ve çalıştırmadan önce evet / hayır diye sorsun, evet dersek makroyu çalıştırsın, hayır dersek geri dönsün.???
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Katıştırılmış Makroları kullanmanızı tavsiye etmem. Makro ile yapabileceğiniz her şeyi ve fazlasını kodlar ile yapabilirsiniz.

Visual Basic Code
    If MsgBox("Silmek istediğinizden emin misiniz?", vbYesNo + vbQuestion, "AccessTr.Net") = vbYes Then
    
        ' Silinmesi isteniliyorsa yazılacak kodlar
        
    End If


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

access06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... B....
100
30/10/2008
3
Ankara
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/11/2016,23:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
alpeki hocam ilgine teşekkürler, zihnine sağlık. işte tamda o arada makroyu çalıştırmak için yazmam gereken kod nedir, orada takılı kalmıştım bende. docmd.runmacro vs. yaptım yemedi. (veya runmacro komutunu kullanmayı ben başaramadım.) katıştırılmış makroyu bende kullanmak istemiyorum, ancak hazırlamış olduğum makroyu kod ile nasıl çalıştırabilirim? sanırım bugün seni biraz yoracağım, hakkını helal edersin umarım.
Cevapla

access06
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... B....
100
30/10/2008
3
Ankara
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/11/2016,23:15
Çözüldü 
işlem tamam. sonuçlanmıştır. aşağıdaki şekilde yaptım ve istediğim gibi oldu. sorunu çözdüğüm kodu aşağıda paylaşıyorum belki bir arkadaşımızın daha ihtiyacı olur.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Komut44_Click()
DoCmd.SetWarnings False 'bununla accessin o gıcık uyarılarını gizledik.
c = MsgBox("Kaydı Arşive Taşımak İstediğinizden Eminmisiniz? ", vbYesNo, "KAYIT SİLME İŞLEMİ")
 If c = vbNo Then ' Hayır denir ise geri dönüş yapacaktır.
 MsgBox "KAYIT SİLME İŞLEMİ YAPILMADI", 64, "KAYIT SİLME İŞLEMİ"
 Else
    DoCmd.RunMacro "kayitsil_yedekleyerek" 'Kaydı arşive taşıyacak makroyu çalıştıracaktır.
MsgBox "KAYIT BAŞARIYLA ARŞİVE TAŞINDI", 64, "KAYIT SİLME İŞLEMİ"
 End If
End Sub


alpeki hocam ilginize teşekkürler, konuyu çözülenler arasına taşıyabilirsiniz.

herkese saygılar

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede seçili olanı silme mustim1547 2 66 13/01/2017, 10:45 mustim1547
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.179 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Boş Klasör / Alt Klasör Silme donepezil 14 232 12/01/2017, 09:16 donepezil
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 343 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 7 242 18/12/2016, 15:30 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya