Tabloda Alandaki Veriyi İki Alana Bölme
Tarih
12/01/2013 18:17
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
8
Okunma
1804
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
iYİ Akşamlar.

****/***** Olan SucNo alanı sıralama yaparken doğru yapmıyor, bunun için TBLDATA'YA YIL alanı ekledim ve biçimini sayı yaptım.FRMDATA'da YIL Metin kutusunu v.değerine " =DatePart("yyyy";Now())" yaptım, burada veri girilirken girilen yıl oto gelecek yanına ise sucno en fazla 5 karakter şeklinde yazılacak..

Sorun, 4300 veri 2012 den kalma ve hepsi 2012/xxxx şeklinde....2013 ise 2013/xxx şeklande bu verileri ayırsak her rakamdan 2 tane olacak...İstatistikler BULTENTARIHINE GÖRE alınmakla birlikte, HAFTALIK VE Olay defteri İKİ SUCNO alanına göre alınmakta (FORMDAN önce YIL seçiliyor)

YIL/SUCNOYU ayırsak sıkıntı yaratırmı ? YILI Girilen bultentarıhıne göre gruplama yapsak nasıl olur ?

Kafam iyice karıştı, fikir ve katkılarınıza göre yönleneceğim.

Tşk.


Ek Dosyalar
.rar   Yıl Fonksiyonu2.rar (Dosya Boyutu: 876,83 KB / İndirme Sayısı: 17)
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.030
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:46
Çözüldü 
sorgu oluştur, Sql kısmına

SQL Code
UPDATE TBLDATA SET TBLDATA.YIL = Left([SUCNO],InStr(1,[SUCNO],"/")-1), TBLDATA.SUCNO = Mid([SUCNO],InStr(1,[SUCNO],"/")+1);


yaz, sorguyu kaydet ve çalıştır, suç nodaki 2012/155 i yıla 2012, suçnoya 155 yazacak şekilde tabloyu günceller.

Cevapla


yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
tŞK...Peki bu yazdığınız kod...TBLDATA'yı guncellerken TBLKISILERİ de gunceller mı ? OLAY=ŞAHIS ilişkısını kurar mı ?

tblkısıler= KID
TBLDATA=DID


Tamam hallettım, aynını TBLKISILER için yaptım....Bu arada yazdığınız kodda 2012 yılına ait 4300 kayıdı ayırdı, ancak 2013 yılını aynı bıraktı.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.030
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:46
Çözüldü 
Bence hiç uğraşmayıp eski haline getir, yıl ve suçno aynı sütuna.
Yıl ve suç numarasını ayırmanı daha önce söylemiştim, o zaman yapmadın. Şimdi tren kaçmış, işişten geçmiş. Yıl ve suçnoyu ayırırsan tüm sorgular, liste kutuları vs vs değiştirmen lazım. Değiştirdikten sonra olmayacak yerden bulamayacağın hatalar çıkacak.

üstteki sorguyu tasarım görünümünde açıp TBLKISILERİ tablosunu güncelleyebilirsin, TBLDATA ile ilişkilendirmene gerek yok.
Cevapla


yorum70

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Ş....
1.187
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Güncelledim..Tablolarda sıkıntı yok.Ancak 42 tane hata verdi,her tıkladığım her yer Vba ya atıyor, düzeltiyorum başka bir yer daha.....En iyisi vazgeçmek..

Bu olayı, OLAYDEFTERİ çıktısı almak için istemiştim..SUCNO 1-9 arası isteyınce 1-9 arası sıralıyor, ancak 1-10 arası ısteyince 1-10-2-3-4-5-6-7-8-9 diye sıralıyordu..Tabi hepsinin başında YIL/ var.
Ben vazgeçtim, 2013/1 2013/9 arası çağırmaya devam.
tşk.Konu çözülmüş, ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştır.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,13:07
Çözüldü 
OLYDFTR raporunuzun sıralama ve gruplandırma bölümündeki SUCNO yazan alanı SayıSon olarak değiştirip çalıştırınız...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
Please return your positive or negative ...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 126 02/12/2016, 20:52 atoz112
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 88 29/11/2016, 11:30 53rize
Çözüldü seçime bağlı metin kutusunu tabloda aktif veya pasif yapma EROLAKSAKAL 13 4.009 12/11/2016, 11:48 atoz112
Çözüldü Access' de 2 Alana Girilen Degerin Diğer Bir Alanda Toplanması ByTankut 26 12.422 23/10/2016, 14:14 atoz112
Çözüldü Birleşik Giriş Kutusundan başka alana veri girme. martineden-30 4 143 08/10/2016, 00:25 martineden-30


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya