Tablo işlemleri hakkında
Tarih
27/03/2012 16:23
Konu Sahibi
ikosarer
Yorumlar
2
Okunma
806
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ikosarer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
35
19/08/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
01/03/2015,20:26
Çözüldü 
Merhaba

Excel de hazırlamış olduğum tablomu access'e tanımlı makro ile tabloma aktarıyorum.

sorgulama yaptırmak istediğimde bu tabloma otomatik sayı verme, 1.anahtar alanı eklemeyi yapmak istiyorum.Excel deki tabloma herhangi bir ekleme yapmadan, Makro bağlantısı sırasında sorgu alanında otomatik artan sayı alanı eklemek istiyorum.

Ben manuel olarak veri tablosu al dediğimde bu işlemi sormasına rağmen otomatik makro yazdığında(Elektronik TabloAktar) bana 1.anahtar alanı eklensin mi soru gelmiyor.Direk Excel tablosunda 1.sheet i çekiyor.


* Acaba Tanımladığım makro içinde alacağım tablonun başına ID isimli otomatik sayı alanı olan 1.anahtar alanı eklemem mümkün müdür ?(Modül mü eklemek gerekiyor)

* Otomatik makro tanımı ile Excel den veri alınırken Excel alt sayfasındaki sheet (Çalışma sayfalarını) leri seçmem mümkün müdür ?

* Tablom da araçların depoya giriş ve çıkış saatleri mevcut acaba sorgu alanında yapacağım sorguda araç depoda kaç dakika kalmış bulma şansım var mı (bitiş saati -başlama saati=dakika )

Saygılarımla
İsmail KOŞARER

Ek Dosyam:
Ek Dosyalar
hesaplama.rar





Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Bugün,00:25
Çözüldü 
Verileri çekmek ve otomatiksayi alanı eklemek için;

DoCmd.DeleteObject acTable, "tablom"
DoCmd.TransferSpreadsheet acImport, 8, "tablom", CurrentProject.Path & "\excel_tablosu", True, "A3:H20"
CurrentDb.Execute "ALTER TABLE Tablom ADD Column Kimlik COUNTER(1,1)"


Sorguda dakika hesaplamak için ;



DakikaFark: DateDiff("n";[bas_saati];[bit_saati])
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


ikosarer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
35
19/08/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
01/03/2015,20:26
Çözüldü 
Gerçekten istediğim gibi oldu.
Çok Teşekkür Ederim......

Son olarak Excel Dosyasının içinde olan çalışma sayfalarını seçerek veri çekme şansımız var mı, yoksa ilk Sheet (Çalışma Sayfası 1) den mi veriyi çekmesi alması gerekir. ???

Bilgilerinizi paylaşıp sorularıma cevap verdiğiniz için Teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla
İsmail Koşarer
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 219 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 53 23/11/2016, 00:39 shalala
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 269 21/11/2016, 18:49 ask200075
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 314 09/11/2016, 23:35 mehami
  Pencere Gizleme Hakkında Serkan Çevik 3 104 09/11/2016, 22:43 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya