Tablo bölme
Tarih
17/01/2010 05:31
Konu Sahibi
Hayri16
Yorumlar
2
Okunma
1724
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Değerli Arkadaşlar:
Başka bir kaynaktan alınan tablodan, kendi oluşturduğum tabloya veriler eklemek istiyorum.Kaynak tablodaki 10 alan benim tablomda başka bir tabloyla ilişkili 10 ayrı kayıt olacak. Birer birer 10 ayrı sorguyla yapabiliyorum. Acaba hepsini tek sorguda yapabilir miyim?
Sevgi ve saygılarımla...
Örnek dosya ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   ornek.rar (Dosya Boyutu: 328,84 KB / İndirme Sayısı: 10)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,23:09
Çözüldü 
sayın hayri16
sizin dosyanıza şöyle bir baktım korkup hemen kaçtım ...Lol niye çünkü çok karışık ,çünkü siz tablo alanlarını sadece açıklama dosyasında göstermişmişsiniz,bence tabloda alan adlarını belirttiğiniz şekilde isimlendirin,sonra bölme işlemine ,ayırma işlenine geçmelisin..ha birde alan isimleri belirttiğiniz gibi bir dosyadan alınıyorsa o zaman daha da karışık,sanırım oda soruda düzeltilebilir,( alan16:Recete_Tarıhı ) gibi inan böle kimse cevap yazmaz,bence tek tek ve acele etmeden tabloları yaparak başlayın derim bölme ve ilişkilendirme sonra yapılır,önce alan isimlerini hallet kolay gelsin
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın Celoyce;
Öncelikle ilgilenmek nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizi anlıyorum ama siz beni anlamıyorsunuz ;)
Program karışık görünse de (bu benden kaynaklanmıyor- *.txt dosyada bunun nedenlerini , verilerin nerden geldiğini uzun uzun açıklamaya çalıştım. Ayrıca ilişkilendirme tablosunu da rapor olarak ekledim) karışık değil.
Neyse çok ta önemli değil. Ben teker teker sorguları çalıştırarak sorunu çözüyorum. Forumda bu konuda  Sayın Mehmet Demiral'ın yazdığı
Alıntı:Aynı tablodan mı sorgulanacak? Eğer aynı tablodan sorgulanacaksa zaten tek sorguyla alınırdı diye düşünüp, 7 farklı tablodan 7 ayrı sorgu olduğunu varsayıyorum.
ifade üzerine acaba dedim.
Sağlıcakla...
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 269 21/11/2016, 18:49 ask200075
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 314 09/11/2016, 23:35 mehami
  Devir işlemi ve tablo güncelleme ates2014 2 133 01/09/2016, 15:40 ates2014
  Başka uygulamadaki tablo kayıtlarını ana uygulamadaki tabloya eklemek Deniz DEMİRCİOĞLU 8 476 30/08/2016, 11:32 Deniz DEMİRCİOĞLU
Lightbulb Aynı tablo içinde otomatik hareket Yunus Bozkurt 5 216 03/08/2016, 10:20 Yunus Bozkurt


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya