Tablo Birleştirme
Tarih
13/08/2009 13:27
Konu Sahibi
saslan33
Yorumlar
8
Okunma
5790
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



saslan33
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
30
10/02/2009
8
Zonguldak
Ofis 2010
06/04/2015,15:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar Kolay Gelsin
Access de 3 tane aynı özellikte tablom var bunun üçününde içindeki kayıtlarıda yeni bir tabloda ve ya sorguda birleştirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Cevapla

wild wild cat
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
10/08/2009
0
Denizli
Ofis 2007
17/08/2009,15:27
Çözüldü 
evet,ben de bu tarz bir şey üzerine çalışıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
wild wild cat, 10-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bunun için Union Query (Türkçe de Birleştirme Sorgusu olarak geçiyor sanırım) kullanabilirsiniz.

Örnek için aşağıdaki konuda gönderdiğim dosyayı inceleyebilirsiniz.
İç içe sorgu yapılırmı? 

Konuyla ilgili bir pdf dosyası ekledim, inceleyebilirsiniz.

Yapamazsanız, lütfen örnek dosyanızı gönderin, yardımcı oluruz.


Ek Dosyalar
.pdf   union.pdf (Dosya Boyutu: 125,42 KB / İndirme Sayısı: 249)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

saslan33
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
30
10/02/2009
8
Zonguldak
Ofis 2010
06/04/2015,15:43
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba konuyu arkadaşların yardımıyla çözdüm teşekkür ederim.

Birleştirme sorgusu kullanabilirsiniz.. kullnaış biçimi 3 tablo için bu şekilde..:


Kod:
select alan1, alan2 from tablo1
union
select alan1, alan2 from tablo3
union
select alan1, alan2 from tablo3
Cevapla

smiley
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
2
10/02/2011
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
28/03/2013,17:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
peki elimizde 100e yakın tablo varsa

select alan1, alan2 from tablo1
union
select alan1, alan2 from tablo3
union
select alan1, alan2 from tablo3...

şeklinde tek tek yazmak zorundamıyız. kolay bi yolu var mı?

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
100 tablomu alan mı?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası Mecnun24 8 257 15/12/2016, 16:39 atoz112
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 251 15/12/2016, 11:49 atoz112
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 4 207 11/12/2016, 21:03 uguruygar
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 103 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 355 21/11/2016, 18:49 ask200075


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya