Süzülmüş alt formdaki verileri içeriğe göre nasıl sayabilirim?
Tarih
15/03/2009 02:11
Konu Sahibi
pupil
Yorumlar
8
Okunma
1999
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



pupil
Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
7
08/11/2008
16
İstanbul
Ofis 2003
08/02/2012,12:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
herkese merhaba...

Süzülmüş alt formdaki verileri içeriğe göre nasıl sayabilirim?

şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   altFormSay.rar (Dosya Boyutu: 14,28 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:40
Çözüldü 
sn pupil gördüğüm kadarıyla zaten Metin4 alanına yazdığın kod ile saydırıyorsun
Cevapla

pupil
Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
7
08/11/2008
16
İstanbul
Ofis 2003
08/02/2012,12:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(15/03/2009, 02:31)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn pupil gördüğüm kadarıyla zaten Metin4 alanına yazdığın kod ile saydırıyorsun

doğru, tüm kayıtları saymada sorun yok. fakat, "unvan" sütünündaki 'öğrenci' veya 'uzman' sayısını almak istiyorum.

teşekkürler.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.739
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,02:35
Çözüldü 
Basit olarak birçok yoldan yapılır. Ama kod kullanmadan en basit olarak access'in kendi imkanlarıyla ve sizin uyguladığınız mantıkta yapmak en güzeli. Bunun için üç alt form koyup her altformun sorgusuna da "UZMAN" veya "ÖĞRENCİ" şeklinde ölçüt filtresi uygulanırsa, aynı sorguyla bir de bu alanlar saydırılırsa bu iş oluyor. Ayrıca diğer alt formunuza koyduğunuz açılır kutuya bağlı olma ölçütü ve değiştiğinde alt formların tümünün güncellenmesi (requery) zaten mecburen yapılacak.

Ben sizin için yaptım. Örneğe bakın.


Ek Dosyalar
.rar   altFormSay_MDEMİRAL.rar (Dosya Boyutu: 35,08 KB / İndirme Sayısı: 27)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

pupil
Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
7
08/11/2008
16
İstanbul
Ofis 2003
08/02/2012,12:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
çözüm güzel, teşekkür ederim.
fakat eklediğim örnek tüm motifin sadece bir parçasıydı. tüm çalışmaya bu metodu uygulamam, onlarca alt forum hazırlamam anlamına geliyor ki; formun yüklenmesine ve dinamik değişikliklere kısmen kapalı olmasına neden olacaktır. önerebileceğiniz bir başka yöntem varsa memnun olurum.

teşekkürler.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Ben de bir örnek hazırladım. Alt Form kullanmadım. Liste Kutusu kullandım. Metin kutularının varsayılan değerlerinde de saydırma yaptım.

Bi de bunu inceleyin...


Ek Dosyalar
.rar   altFormSay_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 13,45 KB / İndirme Sayısı: 27)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  alt formdan çıkışta ana formdaki alanı güncelleme hknct 2 82 20/01/2017, 11:45 hknct
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 288 16/01/2017, 16:35 hknct
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 182 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 392 13/01/2017, 19:50 mugursan
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 206 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya