Sürekli formda ayrı resim v2
Tarih
06/02/2011 22:58
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
10
Okunma
3319
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Arkadaşlar

Sürekli formda ayrı resim   konusunun devamıdır. Ancak yöntem tamamiyle değiştiği için yeni konu
açıyorum

Dikkat bölünmüş tablolar nedeni ile
uygulamayı C de açınız veya tabloları
yeniden bağlayınız


resim

1. Kayıtlara resimler eski yöntemle bağlanıyor ilave
olarak resim dosya adı veritabanında tutuluyor
2. Resimler uygulama klasöründen default bağlanıyor
farklı bir klasörden bağlamak isterseniz kopyalamayı
öneriyor
3. OLE nesneleri başlangıçta boş bırakılıyor veritabanının
gereksiz büyümesi önleniyor.
4. Resimli liste veya rapor gerektiği zaman "tempdata"
dosyasına kayıtlar kopyalanıyor, OLE bağlantıları yapılıyor.
temp dosyası yeni işlemde sıfırlanıyor.
resim

Bu haliyle veritabanımızı koruduğu için daha kullanışlı
olacaktır.

Not : OLE bağlama işlemini form üzerinden kodla yaptım
DAO ile yapabilecek arkadaşlardan bu ek geliştirmeyi
memnuniyetle kabul ederim


Kolay gelsin











Ek Dosyalar
.rar   OleImage_bos.rar (Dosya Boyutu: 310,47 KB / İndirme Sayısı: 198)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Hocam ben win7 ultimate ve office 2010 ile denedim gayet güzel çalışıyor. Elinize sağlık...
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Bugün,22:22
okileturc hocam bana sorduğun kod burda mı geçiyor.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Evet, tempdata mdb yi currentpath ile yönlendirmek için gerekmişti
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
Bugün,22:22
sadece o kısımı ayrı bir konu olarak ekle istersen güzel bir örnek başka bir mdb ye müdahale etmek için.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.053
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Eline sağlık Oktay hocam. Teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sürekli formda sıra numarası ozanakkaya 9 3.421 10/08/2016, 01:08 ozanakkaya
  klasörden resim ekleme (araklamadır ) hgsoftware 9 910 06/05/2016, 15:29 hgsoftware
  Formda arama yapmak ayhan2122 16 10.805 02/05/2016, 13:55 aysunusta3
  Sürekli formda ayrı resim okileturc 12 4.096 16/01/2016, 23:21 ferit39
  Resim Galeri Uygulaması HandSword 8 3.224 16/01/2016, 23:16 ferit39


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya