Sürekli formda ayrı resim v2
Tarih
06/02/2011 22:58
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
10
Okunma
3386
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Sponsor Reklam
Arkadaşlar

Sürekli formda ayrı resim   konusunun devamıdır. Ancak yöntem tamamiyle değiştiği için yeni konu
açıyorum

Dikkat bölünmüş tablolar nedeni ile
uygulamayı C de açınız veya tabloları
yeniden bağlayınız


resim

1. Kayıtlara resimler eski yöntemle bağlanıyor ilave
olarak resim dosya adı veritabanında tutuluyor
2. Resimler uygulama klasöründen default bağlanıyor
farklı bir klasörden bağlamak isterseniz kopyalamayı
öneriyor
3. OLE nesneleri başlangıçta boş bırakılıyor veritabanının
gereksiz büyümesi önleniyor.
4. Resimli liste veya rapor gerektiği zaman "tempdata"
dosyasına kayıtlar kopyalanıyor, OLE bağlantıları yapılıyor.
temp dosyası yeni işlemde sıfırlanıyor.
resim

Bu haliyle veritabanımızı koruduğu için daha kullanışlı
olacaktır.

Not : OLE bağlama işlemini form üzerinden kodla yaptım
DAO ile yapabilecek arkadaşlardan bu ek geliştirmeyi
memnuniyetle kabul ederim


Kolay gelsin












Ek Dosyalar
.rar   OleImage_bos.rar (Dosya Boyutu: 310,47 KB / İndirme Sayısı: 199)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.030
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,20:07
Hocam ben win7 ultimate ve office 2010 ile denedim gayet güzel çalışıyor. Elinize sağlık...
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Sponsor Reklam
okileturc hocam bana sorduğun kod burda mı geçiyor.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Evet, tempdata mdb yi currentpath ile yönlendirmek için gerekmişti
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
17/01/2017,22:09
Sponsor Reklam
sadece o kısımı ayrı bir konu olarak ekle istersen güzel bir örnek başka bir mdb ye müdahale etmek için.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:40
Eline sağlık Oktay hocam. Teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Photo Formdaki Veriye Göre Klasör Açıp, Açılan Klasöre Resim Ekleme donepezil 33 767 13/01/2017, 16:46 donepezil
  Özel bir resim Uygulaması - 1 şahısa 3 resim mehmetdemiral 43 12.596 05/01/2017, 00:16 donepezil
  sürekli formda sıra numarası ozanakkaya 9 3.495 10/08/2016, 01:08 ozanakkaya
  klasörden resim ekleme (araklamadır ) hgsoftware 9 999 06/05/2016, 15:29 hgsoftware
  Formda arama yapmak ayhan2122 16 10.999 02/05/2016, 13:55 aysunusta3


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya