sürekli formda artan sıra no
Tarih
29/01/2011 13:09
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
7
Okunma
2411
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
06/01/2017,23:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sürekli formda belirleyeceğimiz bir sayı'nın sürekli olarak her kayıtta otomatik olarak artmasını istiyorum. Sayın sledgeab'ın örneğini inceledim ama olmadı...
örnek ek'te teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   otomatik sıra no.rar (Dosya Boyutu: 26,37 KB / İndirme Sayısı: 36)
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:29
Çözüldü 
Yeni bir sorgu oluştur ve Sql koduna aşağıdaki kodları yaz, "sıra" alanını incele

SQL Code
SELECT sorgubarkod.id, sorgubarkod.[Barkod Numarası], sorgubarkod.Tanım, sorgubarkod.fontu, sorgubarkod.ürüngrubu, sorgubarkod.grubadı, DLookUp("[sıranumarasıbaşlangıçı]","snubaşla","[Kimlik]")+[otosirano]-1 AS sıra, (select count([id]) from barkod where [id]<=sorgubarkod.[id]) AS otosirano
FROM barkod AS sorgubarkod;


Formun kayıt kaynağını oluşturduğun sorgu olarak belirle ve sıra numarası için "sıra" alanını kullan.

Ayrıca bahsettiğiniz örnek sn. adnanyurdakul'a aittir.


Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
06/01/2017,23:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ozan bey, sorgu örneği çok güzel olmuş
uyguladım ancak forma uygulayınca kayıt eklenemiyor işlem yapılamıyor...yani kayıt sayısınca kayıt var ekleme yok...!
sorun nerede acaba yoksa artan sıralama olmuş gibi...
teşekkürler..
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
06/01/2017,23:10
Çözüldü 
ilk bakıldığında kolay gibi görünüyor ama gerçekten zor bir soru bence...
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Malesef hiçbir zorluğu yok. Sadece zaman sıkıntısı.

Altforma 4 haneli rakam yazıp sırala butonuna tıkla.


Tekrar belirteyim, bahsettiğiniz örnek bana değil adnanyurdakul'a aittir.


Ek Dosyalar
.rar   otomatik sıra nosledgeab.rar (Dosya Boyutu: 21,69 KB / İndirme Sayısı: 48)
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
06/01/2017,23:10
Çözüldü 
sayın sledgeab, çok güzel örnek olmuş Sql kodları falan gayet güzel
ancak şöyle bir sorun var ki; 0255(ten başlasın sıra no) 0255,0256,0257....0316..
burada metin kutusuna şöyle birşey yazdım (0416) buradan devam etmesi lazım..
ama baştan itibaren sıralamayı yeniliyor... yani 200 ve 300 lü sıralama siliniyor..
umarım anlatabilmişimdir.. olay basit aslında ; metin kusutunda ne ise bir fazlasını kayıt edilen yeni satırın sonundaki sıra no'ya yazacak..

bu arada sayın adnan yurdakul'a da teşekkür ederim örnek için
Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 219 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 211 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 340 26/12/2016, 11:38 raburabu
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 340 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  Formda Ve Raporda Rakamları Yazıya Çevirme fatihkara 4 125 19/12/2016, 17:39 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya