Sürekli Form ve Raporda Fotoğraf Gösterme
Tarih
13/01/2010 18:11
Konu Sahibi
derebeyi
Yorumlar
7
Okunma
2270
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Saygıdeğer üstadlarım, sitede birçok fotoğraf ekleme örneği mevcut. Bunlardan biriside şimdi eklediğim ayhan2122 hocamın örneği, ancak hiç birisinde aradığımı bulamadım. Hepsinde aynı problem var.
Problem; Sürekli form veya raporda resim/fotoğraf gösterdiğinde birden fazla kayıt olmasına rağmen hepsinde ilk kayda ait resim/fotoğraf görüntülenmekte, hangi kayda tıklanırsa (sürekli formda) o kaydınkini getirerek hepsini değiştirmekte,

İstek; Her iki durumda da her kaydın kendisine ait fotoğrafın görüntülenmesini istiyorum. Saygılarımla..


Ek Dosyalar
.rar   ResimYukleme_ayhan2122.rar (Dosya Boyutu: 23,24 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Rapor kolayda, Sürekli formda maalesef bildiğim bir yöntem yok.

Sürekli form yerine, İlişkisiz formda ADO kullanarak yaptığım bir çözüm var. Onu incele.
Toplu Resim Gösterimi 

Sanırım bu dosyada rapor örneği de vardı.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sayın seruz hocam, Raporda kolay olduğunu belirtmişsiniz. Benim için asıl önemli olanda bu zaten.. Birden fazla personelin listesini yanlarında fotoğrafları ile birlikte raporlamam gerekiyor. Yönlendirdiğiniz örneğe baktım, çözüm bulamadım. ayhan hocamın örneğinde raporlama olayını halledebilirseniz minnettar olurum.Saygılarımla
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:derebeyi
Ofis 2007 de bu özellik zaten var.
Cevapla


derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sn ogulcan 2003 kullanıyorum..
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Aslında kodları doğru yazmışsınız ama raporun activate olayına değil de raporun Detail kısmının Print olayına yazacaksınız. (Ayrıntı-Basıldığında olayı)

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Ayrıntı_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
Dim Patates

    If IsNull(SrNO) Then
        ImageFrame.Picture = Empty
    Else
        Patates = CurrentProject.Path & "\Photos\" & Me.SrNO & ".jpg"
        ImageFrame.Picture = Patates
    End If

End Sub



Ek Dosyalar
.rar   ResimYukleme_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 26,89 KB / İndirme Sayısı: 64)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 186 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  Raporda yılı gösterme ertans 8 183 06/12/2016, 14:39 atoz112
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  web sayfasının belli bir kısmını gösterme maras321 2 85 30/11/2016, 17:38 maras321
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 97 22/11/2016, 01:55 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya