SubFormdan Alan degerini alma
Tarih
18/11/2011 21:09
Konu Sahibi
abdulkadir1976
Yorumlar
6
Okunma
1406
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



abdulkadir1976
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
03/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
24/02/2012,20:05
Çözüldü 
S.A herkese merhaba
Resim de Belirtmeye Calıstım

Sub formdaki listelenen veriler içinde seçtigim satırdaki ID degerini nasıl alırım
ID degerini alıp Sql ile Rapor Sayfası için bilgi çekicem ama Hatası alıyorum
hata IHALE formu bulunamadı diyor. ve ID istiyor.
Forms!IHALE!ID

1-Mainform
Main form içine Açılan ihale Formu var
ihale formu içinde ise sub form olarak Alt_ihale_listesi Formu var


Form Adları
1- FrmMain
2-ihale
3-Alt_ihale_listesi

3 nolu form 2 nolu form içinde 2 nolu fom 1 nolu form içinde açılıyor
inşaallah anlatabilmişimdir
şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub cmdRaporOnizleme_Click()
On Error GoTo cmdRaporOnizleme_Click_Err
On Error GoTo 0
 If (IsNull(lstReports)) Then
 Beep
 Exit Sub
 End If
 DoCmd.OpenReport Forms!ihale_Raporlari!lstReports, acViewPreview, "[ID]=" & Forms!IHALE!ID, "", acNormal
 DoCmd.Maximize
cmdRaporOnizleme_Click_Exit:
 Exit Sub
cmdRaporOnizleme_Click_Err:
 MsgBox Error$
 Resume cmdRaporOnizleme_Click_Exit
End Sub

resim

Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.045
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,06:28
Çözüldü 
Örnek uygulanayı ekleyiniz, örnek üzerinden çözüm arayalım...
Cevapla


abdulkadir1976
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
03/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
24/02/2012,20:05
Çözüldü 
61 mb bir veritabanı bu
buraya atmak için küçültmek içi bayagı ugraşmam gerekecek
sunu denedim

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Private Sub cmdRaporOnizleme_Click()
    Dim db As DAO.Database
    Dim qdf As DAO.QueryDef
    Dim strSQL As String

On Error GoTo cmdRaporOnizleme_Click_Err
On Error GoTo 0

    If (IsNull(lstReports)) Then
        Beep
        Exit Sub
    End If
    
    Set db = CurrentDb
    Set qdf = db.QueryDefs("IHALE_RAPOR")
    strSQL = "SELECT Settings.*, BANKA.*, IHALE.ID, IHALE.*, SIRKET.*, * " & _
        " FROM IHALE, (Settings INNER JOIN BANKA ON Settings.Banka = BANKA.ID) " & _
        " INNER JOIN SIRKET ON Settings.Sirket = SIRKET.ID " & _
        " WHERE (((IHALE.ID)= 12 ));"
    qdf.SQL = strSQL
    Set qdf = Nothing
    Set db = Nothing
    
        DoCmd.OpenReport Forms!ihale_Raporlari!lstReports, acViewPreview, ""
        DoCmd.Maximize
 
cmdRaporOnizleme_Click_Exit:
    Exit Sub
cmdRaporOnizleme_Click_Err:
    MsgBox Error$
    Resume cmdRaporOnizleme_Click_Exit
End Sub


" WHERE (((IHALE.ID)= 12 ));"
satırına manuel olarak 12 yazdıgımda 12 ID Nolu Kayıt Geliyor
Bana Lazım olan Listeden seçili satırdaki ID Nolu Kaydın Gelmesi

çok şey denedim maalesef basit bir şey sanıyorum ama olmadı

Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
07/12/2016,19:17
Çözüldü 
IHALE ve ihale farklı form isimleridir kontrol edin. ID ve id de farklı alan isimleridir.

Form Adları
1- FrmMain
2-ihale
3-Alt_ihale_listesi
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
07/12/2016,19:17
Çözüldü 
http://www.accesstr.net/konu-listeden-2-...kinda.html
bu konuyuda inceleyin sizin uygulamanın aynısıdır.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


abdulkadir1976
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
03/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2010
24/02/2012,20:05
Çözüldü 
teşekkür ederim güzel bir fikir verdi bu uygulama
rapor formunan bir etiket koydum
rapor formunu acarken

Visual Basic Code
Form_ihale_Raporlari.Etiket_ID.Caption = Form_Alt_ihale_listesi.ID

raporu secerken

Visual Basic Code
" WHERE (((IHALE.ID)= Forms!ihale_Raporlari!Etiket_ID.caption ));"


bu şekilde şimdilik sorun çözüldü

benim şaşırdıgım rapor secme formu üste duruyorken ben alttaki liste formunda
satır sectigimde o sectigim aktif satırı neden yazdıramıyorum

bana şimdilik bu yeter ilgi ve alakanıza teşekkür ederim...
iyi çalışmalar

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Webden veri alma stringeer 11 225 Dün, 09:26 stringeer
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 137 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 90 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 127 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya