Studio 2008 de Dosya Araması
Tarih
06/06/2011 09:21
Konu Sahibi
derebeyi
Yorumlar
4
Okunma
1812
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,

Studio 2008 Kullanıyorum. Bir Proje Yapmak İstiyorum Ama Nasıl Başlayacam Bilmiyorum.
Butona Tıklayınca Bilgisayardaki "*.jpg" Dosyalarını Hepsini ListBox1 e Getirecek. Nasıl Bir Başlangıç Yapmam Ne Gibi Yol İzlemeliyim Bilgilendirirseniz Sevinirim.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.732
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:13
Çözüldü 
1 adet Listbox, 1 adet Button ekleyin.
Imports System.IO eklediğiniz kod sayfasına

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        ListBox1.Items.Clear()
        Dim directoryInfo As New System.IO.DirectoryInfo("D:\Access")
        Dim bul() As System.IO.FileInfo

        bul= directoryInfo.GetFiles("*.mdb", SearchOption.AllDirectories)
        For Each fileInfo As System.IO.FileInfo In bul
            ListBox1.Items.Add(fileInfo.Name)
        Next
End Sub

yazarak deneyin. Buradaki D:\Access aramanın yapılacağı dizin, *mdb Access dosyaları, SearchOption.AllDirectories ise aramanın alt klasörlerde de yapılması anlamına gelmektedir. Siz D:\Access ile *mdb yerine TextBox lar ile form üzerinden hükmetmeyide deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevapla


derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sn. BlackEagle,

Dediğiniz Gibi Yaptım Dizinleri Kendime Göre Uyarladım...

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        ListBox1.Items.Clear()
        Dim directoryInfo As New System.IO.DirectoryInfo("C:\")
        Dim bul() As System.IO.FileInfo

        bul= directoryInfo.GetFiles("*.jpg", SearchOption.AllDirectories)
        For Each fileInfo As System.IO.FileInfo In bul
            ListBox1.Items.Add(fileInfo.Name)
        Next
End Sub


Bu Şekilde Yaptım. Ama C:\ Dizinindeki Bütün Klasörleri Aramakta. Orada Da Problem Yok. Ama Arama Yaparken C:\Windows\System32\LogFiles\WMI\RtBackup' yoluna erişim reddedildi. Hatası Vermekte... Bu Dosyalara Erişim Sağlamak İçin Ne Yapmam Lazım

Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.732
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:13
Çözüldü 
Windows Server 2008'in bir 64-bit sürümünü çalıştırıyorsanız, bu sorun oluşur. ÜzgünümImg-grin

Bu nedenle aramanın System32 gibi sistem dosyalarının dışında sizin belirteceğiniz alanlarda yapılmasını sağlayın.
Cevapla


derebeyi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
152
06/11/2008
0
Samsun
Ofis 2007
02/08/2016,13:18
Çözüldü 
Sn. BlackEagle,

Yardımınız İçin Teşekkür Ederim Konuyu Gerekli Yere Taşıyabilirsiniz. Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Vb.Net FTP dosya indirme. Mettleshade 2 94 30/10/2016, 11:46 alpeki99
  SGK e-bildirge için XML dosya oluşturma umutakkaya 13 645 14/10/2016, 08:49 alpeki99
  Mouse'nin tıkladığı yerin dosya yolunu bulmak [vb.net] Tbx 11 998 24/05/2016, 18:59 atoz112
Çözüldü Dosya Ara Butonu ile Seçtiğim Bir Excel Dosyasını Datagride getirmek umutakkaya 4 1.779 13/07/2014, 21:22 umutakkaya
Çözüldü visual studio 2010 ile video oynatıcı yapmak umutakkaya 2 1.387 09/06/2014, 08:46 umutakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya