SQL yardımına ihtiyacım var
Tarih
04/09/2011 01:55
Konu Sahibi
idrisy
Yorumlar
9
Okunma
1579
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



idrisy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... Y....
164
27/12/2008
11
Osmaniye
Ofis 2003
07/12/2016,11:42
Çözüldü 
Arkadaşlar; siteden indidiğim SiteApartmanYönetimi programından yararlanarak yapmaya çalıştığım EK teki örnekte bul dediğimizde seçtiğimiz öğrenci numaralarına ait kayıtları buluyor. Ancak buldumuz kayıtları Liste kutusuna çift tıkladığımızda ilgili alanlara aktarmasını istiyorum ama hata veriyor bunu nasıl düzeltebilirim.


Ek Dosyalar
.rar   sql.rar (Dosya Boyutu: 47,42 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
İşleyişi biraz açar mısınız?

Önce "bul"a basıp alanları açıyoruz, sonra numarayı seçiyoruz ve bula tekrar basıyoruz. Altta ilgili kayıtlar filtreleniyor, kayda çift tıklıyoruz ve yukardaki kutulara kaydın ayrıntıları geliyor.

Bu şekilde mi olması gerekiyor? Açıklar mısınız?

1- Bu arada aynı numaranın 2 kez kaydedildiğini görüyorum, böyle olmaması gerekmiyor mu?
2- Yeni kayıt yapmak istediğimde numarayı yazınca listede olmadığını söylüyor, listede olsa zaten kaydetmeyiz değil mi?
3- Arama sonucunu neden kayıt yapılan formda görmek istiyorsunuz? Özel bir nedeni var mı? Yoksa, başka bir izleme formu açılabilir mi? Daha hoş olmaz mı?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


idrisy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... Y....
164
27/12/2008
11
Osmaniye
Ofis 2003
07/12/2016,11:42
Çözüldü 
Aynı öğrenciyle çok sayıda görüşülebilir. onun için 2 kayıt koydum. Yeni kayıt okadar önemli değil. önemli olan değişiklik yapmak. Değişiklik yapmak için listeden kutulara aktarmam gerekiyor.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sadece bir soruma yanıt vermişsiniz. Ben o kadar yazdım, biraz daha geniş bir açıklamayı hakettiğimi düşünüyorumImg-grin) Herşeyden önemlisi bulma işleyişi dediğim gibi mi, onu bari söyleyin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


idrisy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... Y....
164
27/12/2008
11
Osmaniye
Ofis 2003
07/12/2016,11:42
Çözüldü 
Tamam Hocam;
1. Sorunuzun cevabı: Görüştüğüm öğrencilerle ilgili kayıt tutmak istiyorum onun için aynı öğrenciyle birden fazla görüşme yapabilirim. Bu nedenle okulno kısmında aynı sayıdan birden fazla olabilir.
2. Sorunuzun cevabı: Yeni kaydı başka biryerde yapacağım. o nedenle orası önemli değil. veya yeni kayıt butonunu oraya koymamam gerekiyordu yanlışlıkla koymuşum.
3.Sorunuzun cevabı: Yaptığım kayıtta değişiklik yapmam gerekirse diye bu formu kullanmak istiyorum.
Umarım sorularınızı cevaplamışımdır.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Img-grin
Bulma konusunda doğru yolu izlediğimi varsayıyorum çünkü o konuya değinmediniz. Herneyse, sanırım dediğim gibi kayıt aranıyor. Biraz saçma ama önce bul'a basıyorum, öğrenci no alanı seçilebilir oluyor, numarayı seçiyorum, sonra tekrar ul'a basarak kayıtları süzdürüyorum. Aşağıda filtrelenen bu numaralı öğrenciye ait kayıtlardan birine çift tıklıyorum ve bilgiler alanlara yerleşiyor, düzeltme yapıyorum. Fakat burada şöyle bir durum var, siz liste kutusuna verileri ADO ile atıyorsunuz. Bu nedenle ilk açılışta doğru çalışan listbox, bulma işleminde sağlıklı çalışmıyor. Çünkü ADO ile gönderilen veriler içinde ID bilgisi yok. Oysa arama işlemi aslında ID alanına bağlı olarak yapılıyor. 7 no'lu sütundan ilk açılışta ID bilgisi gelirken, arama işlemi sırasında Ay geliyor. Aramada da ID gelmiş olsa başka bir form açtırıp da düzeltme yaptırabiliriz. Hatta ben benzer bir düzeltme formu yaparak, sorgusunda ID ölçütü ile filtreleyerek verileri çağırdım. İlk açılışta 79-80-81 gibi değerler gelirken, Bul düğmesine basarak arama işleminde geçildiğinde 11 (Kasım ayı) değeri geldi. Oysa ikinci formun açılışını ID değerine bağlamıştım.

Sonuç olarak Bul butonu ile listbox'a gönderilen veriyi düzenlememiz lazım. Hangi fonksiyonla bulma işlemi verisi gönderiliyorsa bulmak gerekli. Ben biraz baktım fakat bulamadım. Projeniz öyle karmaşık hale gelmiş ki, içinde insan kaybolabilirImg-grin))
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda arasında formülünde yardıma ihtiyacım var okumas 9 407 11/10/2016, 09:35 okumas
Çözüldü Hakediş veritabanı hazırlıyorum yardıma ihtiyacım var.. lütfen yardıııımmmm... revolution87 1 1.264 13/03/2014, 11:52 revolution87
Çözüldü Bir SQL komutunda yardıma ihtiyacım var? extatic 5 1.316 08/11/2010, 11:25 extatic


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya