Sql veritabanı hakkında
Tarih
28/01/2012 16:14
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
2
Okunma
1073
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
07/01/2017,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Projemde Access veritabanı kullanmaktayım. Fakat alan sınırlamasından kaynaklı sıkıntılar yaşadım. Onun için local Sql veritabanı kullanmaya karar verdim.

Benim isteğim ekli dosyama istinaden yazılan kodların Sql veritabanıma uygun olarak düzenlenmesi.

Kaydet, Sil, Düzenle ve veritabanına bağlantı kodlarının Sql e çevrilmesi için örnek bir kod yazabilirseniz gerisini ben hallederim. Teşekkürler


Örnek;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Listele(ByVal SQL As String)
        Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='tablolar.mdb'") 'Veritabanımızın yerini belirtiyoruz.
        Dim veriler As New DataTable("data")
        Dim adapter As New OleDbDataAdapter(SQL, baglanti)
        adapter.Fill(veriler) 'buradaki veriler oluşturduğumuz sanal tablo.
        DataGridView1.DataSource = veriler 'veri tabanından gelen kayıtları DataGridView'e aktarıyoruz .
        
       
    End Sub


Ek Dosyalar
sgl.rar
[840.11 KB]
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Kodlarda OleDb gördüğünüz her yeri Sql olarak değiştirin System.Data.Oledb yerine using System.Data.SqlClient yazın. Kodlar aynı ön takıları değişik diye ifade edebiliriz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
07/01/2017,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(28/01/2012, 18:35)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kodlarda OleDb gördüğünüz her yeri Sql olarak değiştirin System.Data.Oledb yerine using System.Data.SqlClient yazın. Kodlar aynı ön takıları değişik diye ifade edebiliriz.

Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  VB.NET Veritabanı İçinden İstedigim İsimdeki Kayıtları Listeleme Mettleshade 2 153 24/12/2016, 16:58 Mettleshade
  Veritabanı yolu değişken emir ustaoğlu 7 644 09/05/2016, 12:49 emir ustaoğlu
Çözüldü ListView1 Listeleme Hakkında drummers 7 1.859 23/05/2015, 12:45 alpeki99
Çözüldü ExecuteReader Fonksiyon Hakkında drummers 2 1.681 30/09/2014, 08:54 drummers
Çözüldü reportviewer hakkında umutakkaya 4 1.531 29/09/2014, 10:24 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya