Sql veritabanı hakkında
Tarih
28/01/2012 16:14
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
2
Okunma
1062
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
Projemde Access veritabanı kullanmaktayım. Fakat alan sınırlamasından kaynaklı sıkıntılar yaşadım. Onun için local Sql veritabanı kullanmaya karar verdim.

Benim isteğim ekli dosyama istinaden yazılan kodların Sql veritabanıma uygun olarak düzenlenmesi.

Kaydet, Sil, Düzenle ve veritabanına bağlantı kodlarının Sql e çevrilmesi için örnek bir kod yazabilirseniz gerisini ben hallederim. Teşekkürler


Örnek;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Listele(ByVal SQL As String)
        Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='tablolar.mdb'") 'Veritabanımızın yerini belirtiyoruz.
        Dim veriler As New DataTable("data")
        Dim adapter As New OleDbDataAdapter(SQL, baglanti)
        adapter.Fill(veriler) 'buradaki veriler oluşturduğumuz sanal tablo.
        DataGridView1.DataSource = veriler 'veri tabanından gelen kayıtları DataGridView'e aktarıyoruz .
        
       
    End Sub


Ek Dosyalar
sgl.rar
[840.11 KB]
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.981
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,11:25
Çözüldü 
Kodlarda OleDb gördüğünüz her yeri Sql olarak değiştirin System.Data.Oledb yerine using System.Data.SqlClient yazın. Kodlar aynı ön takıları değişik diye ifade edebiliriz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
(28/01/2012, 18:35)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kodlarda OleDb gördüğünüz her yeri Sql olarak değiştirin System.Data.Oledb yerine using System.Data.SqlClient yazın. Kodlar aynı ön takıları değişik diye ifade edebiliriz.

Teşekkürler
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Veritabanı yolu değişken emir ustaoğlu 7 601 09/05/2016, 12:49 emir ustaoğlu
Çözüldü ListView1 Listeleme Hakkında drummers 7 1.824 23/05/2015, 12:45 alpeki99
Çözüldü ExecuteReader Fonksiyon Hakkında drummers 2 1.670 30/09/2014, 08:54 drummers
Çözüldü reportviewer hakkında umutakkaya 4 1.505 29/09/2014, 10:24 alpeki99
Çözüldü Veritabanı yedekleme hk. drummers 4 1.412 29/05/2014, 16:32 akd


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya