Sql server baglantisi
Tarih
08/11/2010 23:14
Konu Sahibi
moskovic
Yorumlar
3
Okunma
1403
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
20/05/2016,11:14
Çözüldü 
Merhabalar,

Accesste detayli bir programin var oldugunu dusunun bunu Sql servere baglayip local network disindaki kullanicilarinda giris yaptirmayi istesek?

Suan networkten bagimsiz bir sekilde pc de calisan Access dosyasina nasil bir islem uygulamaliyiz?

Verileri Sql server databasine yazmak ve okumak icin icin nasil bir islem sirasi izlemeliyim ?


biliyorum cok detayli bir konu hakkinda soru sordum ama en azindan baslangic icin tecrubelerinizden fayalanmak istiyorum.

simdiden herkese tesekkur ederim.
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Öncelikle, Sql kullanımında tecrübeli değilseniz, uygulamanızı tamamlayın ( ufak tefek eksikler yeni alan eklemeler pek sorun olmaz ). Uygulamanızın bir yedeğini mutlaka alın ve Access yükseltme sihirbazını kullanarak tablolarınızı Sql üzerine gönderin. Yapılan ODBC bağlantısını tüm kullanıcıların bilgisayarında yapın. Artık uygulamanızda yer alan bağlı tablolarla ( asılları Sql de ) arayüzünüzü eskisi gibi kullanabilirsiniz
Önemli Not: Sql checkbox denetiminde true/false değeri için accessten farklı olarak, 0, -1 yerine 0,1 kullanıyor ( yanlış hatırlamıyorsam ) eğer bazı sorgu ve /veya formüllerinizde bunu denetlemişseniz ( mesela IF kullanarak ) -1 leri 1 olarak düzeltin

Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
20/05/2016,11:14
Çözüldü 
Tesekkur ederim hocam konuyu aydinlatmak adina guzel bir cevap olmus...
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla


moskovic
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
124
18/01/2010
0
-
-
20/05/2016,11:14
Çözüldü 
Tesekkur ederim hocam konuyu aydinlatmak adina guzel bir cevap olmus...
moskovic, 18-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Access'e olan heyecanimi kabartan Tek Adres Burası...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  OLE server or ActiveX Control hatası temre 4 92 Dün, 22:44 ozanakkaya
Çözüldü word access bağlantısı Pislik_77 25 8.581 23/11/2016, 01:46 ozanakkaya
  ODBC bağlantısı ile SQL Server Performansı mengene2 13 418 20/09/2016, 20:32 atoz112
  SQL CurrentProject.Path Bağlantısı akem61 6 437 08/05/2016, 12:08 atoz112
Çözüldü Access Outlook takvim bağlantısı ssdestek 11 1.162 10/06/2015, 17:38 ssdestek


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya