SQL komutu çalıştıramıyorum.
Tarih
08/11/2008 02:47
Konu Sahibi
ATROML
Yorumlar
6
Okunma
2707
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Dim sqltc as string
sqltc = "SELECT BKRCONTA.SMARNR, BKRCONTA.SMCOLR, BKRCONTA.SMCRMM, Sum(BKRCONTA.SMQUAN) AS ToplaSMQUAN, BKRCONTA.SMWRHS " & _
"FROM BKRCONTA " & _
"HAVING (((BKRCONTA.SMARNR)=3299) AND ((BKRCONTA.SMCOLR)=4) AND ((BKRCONTA.SMCRMM)=10))"
DoCmd.RunSQL sqltc
Gra.Value = ToplaSMQUAN * 0.019

arkadaşlar bunu formda çalıştırmaya çalışıyorum ama hata veriyor?

HATA : Bir RunSQL eylemi, Sql deyiminden oluşan değişken gerektirir diyor.

ama ben bunu normal sorguda kullandığım zaman çalışıyor.

nasıl yapabilirim?
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
runsql ile o kaydı alamazsınız. DCount,DSum denemeniz gerekiyor.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(08/11/2008, 02:57)ATROML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: deneyim fakat mesele 3299 kodundan 4 renginde olan toplam metreyi istiyorum. Dsum ile yapabilir miyim?
demek istediğim tek kriter yok. birden fazla kriter var. Dsum ile olur mu?

Örneksiz bu işler zor arkadaşım. örnek ekleyiniz.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.030
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:28
Çözüldü 
sorununa cevap bulabilmemiz için Sql un denenmesi lazım, örneğini ekleyebilirmisin ?
Cevapla


ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Arkadaşlar Sql komutu ile ile yapamıyordum daha sonra Dlookup komutunu kullandım. fakat yukarıda yazdığım gibi Dlookup işleminde tek kriter ile kayıt arama işlemi yapılıyordu bende bulunan 4 kriteri sorgular kullanarak ve sorguları birleştirerek tek sorguya indirdim ve buradan ayrı bir tabloya kayıt yaptırdım ve buradan Dlookup işlemi ile geri çağırdım.

sorunum çözüldü yardımlarınız için tşkler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablolar arası hesaplanmış alanda Iff komutu yardımı nightashes 17 325 Dün, 18:46 nightashes
Çözüldü IIF komutu saityazar 4 1.003 22/08/2016, 12:01 atoz112
  Kaydetme Komutu notrino 6 311 17/05/2016, 10:40 atoz112
  Süzme Komutu Dadadu 2 270 08/05/2016, 11:54 atoz112
Çözüldü vba between komutu macyrz 2 293 25/03/2016, 10:47 macyrz


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya