SQL komutlarıyla satırda bakiye hesaplatma nasıl yapılır?
Tarih
06/02/2011 17:59
Konu Sahibi
snuray
Yorumlar
6
Okunma
4274
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



snuray
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
2
16/01/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
27/02/2011,04:52
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir örnek tablom var diyelim

Firma_adi giris_miktari cikis_miktari
------------- ----------- ------------
Abc Ltd. 1000 500
Xyz A.Ş. 750 0
xxxxx 550 100
zzzzz 0 150


sorgu sonucunda sağda bakiye isimli bir sütunda kalan bakiyelerin hesaplanmasını istiyorum fakat üstteki bakiyeyi de hesaba katacak???

Hatalı olan sorgum bu : Select firma_adi, giris_miktari, cikis_miktari, (giris_miktari - cikis_miktari) as bakiye from deneme

almak istediğim sonuç ise aşağıdaki gibidir.

Firma_adi giris_miktari cikis_miktari bakiye
------------- ----------- ------------ -------
Abc Ltd. 1000 500 500
Xyz A.Ş. 750 0 1250
xxxxx 550 100 1700
zzzzz 0 150 1550

Yukarıdaki tabloyu Sql komutlarıyla satırda bakiye hesaplayarak nasıl alabilirim?
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:47
Çözüldü 
Site Kurallarını okuyunuz ve Örnek ekleyiniz.
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
bu istediğiniz raporla yapmak daha pratik, ama bir örnek gönderirseniz daha rahat anlaşılır.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


snuray
Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
2
16/01/2011
0
İstanbul
Ofis 2003
27/02/2011,04:52
Çözüldü 
Ben Delphi içerisinde mdb veri tabanı kullanıyorum.

Yukarıda yazdığım hatalı sorgu her satırda borç-alacak işlemi yapıyor.

Benim istediğim ise Borç alacak Bakiye sütunları yada stok işlemleri için giren Çıkan Kalan Sütünları.

Bakiye veya kalan sütununa nasıl hesaplatacağız. Takıldığım nokta bu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
istediğiniz kümülatif toplam. bunu da sorgu içinde yapmanız zordur. ancak rapor oluştururken yapılabilir. running sum özelliği ile. bunları araştırın derim.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
aşağıdaki gibi bir örnek buldum sanırım işinize yarar.


SELECT a1.Name, a1.Sales, SUM(a2.Sales) Running_Total
FROM Total_Sales a1, Total_Sales a2
WHERE a1.Sales <= a2.sales or (a1.Sales=a2.Sales and a1.Name = a2.Name)
GROUP BY a1.Name, a1.Sales
ORDER BY a1.Sales DESC, a1.Name DESC;
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 188 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 428 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 309 09/11/2016, 23:35 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya