SQL İle Kritere Göre Kayıt Silme
Tarih
06/03/2011 18:24
Konu Sahibi
accessdelisi
Yorumlar
5
Okunma
1931
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 1 oy



accessdelisi
Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
316
30/10/2008
24
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,07:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,

bir form tasarladım. form ilişkisiz.
formda liste kutusu var, liste kutusuna tıklayınca textboxlara kritere göre veri aktarıyorum.

Sorunum şudur.

liste kutusuna tıklayınca forma ilgili veriler aktarıldı. forma ekleyeceğim buton ile bu verilerin bulunduğu tablodaki satırı silmek istiyorum.

Sanırım bunu Sql ile yapacağım ama kod hakkında hiçbir fikrim yok. Veya farklı nasıl satırı silebilirim.

Teşekkürler.
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
Aşağıdaki kodu deneyiniz.

SQL Code
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL ("DELETE TABLOADI.ALAN1 FROM TABLOADI WHERE (((TABLOADI.ALAN1)=[Formlar]![FORMADI]![LİSTEKUTUSU]));")
DoCmd.SetWarnings True
Me.LİSTEKUTUSU.Requery


Cevapla

accessdelisi
Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
316
30/10/2008
24
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,07:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Malesef çalıştıramadım.
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.177
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:52
Çözüldü 
örnek uygulamanızı eklerseniz daha kolay yardımcı oluruz.

sql koduna göre; liste kutusunun adı : LİSTEKUTUSU

liste kutusunun kayıt kaynağındaki ilk sütun ALAN1.

bunlara dikkat ediniz.
Cevapla

İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
12/12/2016,15:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;

Bir örnek ekleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Access DELETE Sorgusu ile daha kolay yapabilirsiniz. Bir DELETE sorgusu oluşturup Koşul kısmına formdaki koşulu göstermeniz yeterli olacaktır.
(koşul: forms!form1.ıd.txt )

Hocamın belirttiği gibide yapabilirsiniz ama örnek eklemeniz daha uygun olacaktır.

Kolay gelsin.
Cevapla

accessdelisi
Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
316
30/10/2008
24
-
Ofis 2010 32 Bit
Dün,07:35
Çözüldü 
tamamdır, sorunu çözdüm. çok teşekkürler.
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 231 Dün, 16:35 hknct
  Listede seçili olanı silme mustim1547 2 58 13/01/2017, 10:45 mustim1547
Çözüldü Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme... direnist 11 3.148 13/01/2017, 08:07 mustim1547
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 177 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya