SQL deyiminin FROM yan tümcesinde listelenen birden fazla tabloya başvuruyor olabilir hatası
Tarih
23/03/2012 00:24
Konu Sahibi
tolgahat
Yorumlar
2
Okunma
1862
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy



tolgahat
Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Stokta yaptığım mantık hatası nedir ?  linkinde verilen örneği aşağıdaki çalışmada Sorgu3 de yaptığımda hata alıyorum. Hatanın sebebi giriş ve çıkış tablolarındaki ürünkodu kısmı (urun_kodu_yunus) her iki tabloda da aynı olmasından sanırım. Bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz ?

Ek Dosyalar
Emre.rar

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,22:29
Çözüldü 
Önceki kodda Dsum ("[giris]","giris"....... yazmamın sebebi tablo ve alan adının giris olması idi.

Gönderdiğiniz son örnekte kod hatalı yazılmış. Dsum ("[urun_uretim_toplam]";"TBL_stok_giris"........ şeklinde olması gerekiyor.

"urun_kodu_yunus" her iki tabloda da olduğu için hata veriyor. bunun yerine

Kod:
kod: urun_kodu_yunus

yazman gerekiyor.

toplam üretim toplamı için kodun aşağıdaki gibi olması gerekli.

SQL Code
toplamurun_uretim_toplam: DSum("[urun_uretim_toplam]";"TBL_stok_giris";"[urun_kodu_yunus]=" & "'" & [kod] & "'")


sorgunun Sql kodunun tamamı ise aşağıdaki gibi olacak.

SQL Code
SELECT TBL_stok_giris.urun_kodu_yunus AS kod, DSum("[urun_uretim_toplam]","TBL_stok_giris","[urun_kodu_yunus]=" & "'" & [kod] & "'") AS toplamurun_uretim_toplam, DSum("[urun_sevk_toplam]","TBL_stok_cikis","[urun_kodu_yunus]=" & "'" & [kod] & "'") AS toplamurun_sevk_toplam
FROM TBL_stok_giris
GROUP BY TBL_stok_giris.urun_kodu_yunus;


Ayrıca; verileri Dsum kodu ile topladığımız için her iki tabloyu da sorguya eklemeye gerek yok.


Cevapla

tolgahat
Üye Seviyesi: 0/6
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
T....
72
20/05/2011
İstanbul
Ofis 2007
27/08/2016,15:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sledgeab, yardımların için teşekkür ederim hocam. Sql kodunu çalışmamda uyguladım ve bir sorun gözükmüyor. Şuan mantığı daha iyi anlamak için çalışıyorum.

İyi çalışmalar.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 48 Dün, 16:59 siyahca
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 211 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Accessten excel bağlantısı ile veri alırken parola hatası. Mecnun24 8 244 02/01/2017, 20:11 Mecnun24
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 97 01/01/2017, 11:54 nightashes
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 292 24/12/2016, 23:03 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya