SQL Beetwen
Tarih
20/03/2014 16:28
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
3
Okunma
1161
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
DAODataControl1.RecordSource = "SELECT Hareketler.* From Hareketler where Tarih > '" & ilk & "' And Tarih < '" & son & "' ORDER BY Tarih, Ekleyen"

DAODataControl1.RecordSource = "SELECT * From Hareketler where Tarih BETWEEN '" & ilk & "' AND '" & son & "' ORDER BY Tarih, Ekleyen"

bu iki Sql komutu çalışmıyor activereport açıldığında şu hatayı veriyor
Error 5000 : Error in processing report.
[ Extended Info:Ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı.]


fakat aşağıdaki iki komut çalışıyor

DAODataControl1.RecordSource = "SELECT * From Hareketler where Tarih like '" & ilk & "' ORDER BY Tarih, Ekleyen"

DAODataControl1.RecordSource = "SELECT * From Hareketler where Tarih like '" & son & "' ORDER BY Tarih, Ekleyen"
Cevapla


alemci
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... T....
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
şu konuya bi cevap verebilecek kimse yokmu ......
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.846
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:55
Çözüldü 
Örnek eklerseniz çabuk cevap alırsınız...
Please return your positive or negative ...
Cevapla


ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:alemci
Between Kullanımı aşağıdaki şekilde olmalıdır.
Select * From TBL_ETIKET Kullanılacak tablo
Where Arama
Datavalue MDB Veri tabanında tarih formatı olarak ayarlama yani bu alan tarih anlamına gelmektedir buda bizim kullandığımız tarih formatı ile alakalı yani sizin kodlarınızda çalışır ama tarih formatı Ay/Gün/Yıl olarak (mm/dd/yyyy) şeklinde bizde ise tarih formatı Gün/Ay/Yıl (dd/mm/yyyy) olduğundan datavalue kullanmamız gerekir.

Visual Basic Code
Adodc1.RecordSource = "Select * From TBL_ETIKET where datevalue(TARIH) between datevalue('" & TxtIlkTarih.Text & "') and datevalue ('" & TxtSonTarih.Text & "')"
    DB.Refresh

Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya