Sorguyla puana göre sıra numarası vermek
Tarih
13/04/2013 19:50
Konu Sahibi
celila
Yorumlar
6
Okunma
1848
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



celila
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
26/09/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
20/03/2014,00:24
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,
Benim yapmak istediğim öğrencilerin notlarının ve sınıflarının bulunduğu bir tabloda, (ekte örneği var) öğrencilerin notlarına göre, sınıfları da göz önünde bulundurularak sıra numarası vermek. yalnız sadece raporda görmek değil. Sorguyla yaparak, aynı tabloya (update query olabilir) işletmek yada sorguda görmek istiyorum. Tabi mümkünse...
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   soru.rar (Dosya Boyutu: 10,17 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.014
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:54
Çözüldü 
aynı sınıfta, aynı notu alan öğrencilerde sıralama yapılabilmesi için farklı bir kriter daha lazım. şu anda 1.,3,3,4,5 şeklinde sıralıyor.

resim


Ek Dosyalar
.rar   soru_sld.rar (Dosya Boyutu: 12,41 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla


celila
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
26/09/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
20/03/2014,00:24
Çözüldü 
Peki sınıf ayrımı koymasak da yine 1,3,3 mü yapacak, oradaki 3leri 2 yapmanın yolu yokmudur peki, yapabilirsek işimiz çözülecek. (2 farklı üst sorguyla sınıfları ayırabilirim örneğin)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.014
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:54
Çözüldü 
inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   soru_sld.rar (Dosya Boyutu: 18,91 KB / İndirme Sayısı: 19)
Cevapla


celila
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
26/09/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
20/03/2014,00:24
Çözüldü 
çok teşekkür ederim aradığım buydu. sadece sınıf ayrımları kaldı onuda farklı sorgularla birleştircem Img-grin
ellerinize, emeğinize sağlık..
Cevapla


metehan16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
142
08/02/2012
24
Belirtilmemiş
Ofis 2007
17/05/2016,10:50
Çözüldü 
(14/04/2013, 00:03)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: inceleyiniz.

sayın ozanakkaya Örneğinizi inceledim. elinize sağlık ama sorgu içindeki "%$##@_Alias" diye isimlendirdiğiniz tablo içindeki "sıralama" isimli alanı nasıl oluşturdunuz anlayamadım. Açıklayabilirseniz sevinirim. Saygılar
"Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız... " writed by POWER


"sen başla en başta gerektiği yerde elimizden geleni http://www.accesstr.net ailesi olarak yaparız. " writed by özgüryasin


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 236 Dün, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 326 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 88 29/11/2016, 21:39 maras321
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 83 29/11/2016, 11:30 53rize
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 82 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya