Sorgulamada Eger formülü
Tarih
12/04/2009 18:58
Konu Sahibi
Yakut
Yorumlar
12
Okunma
4326
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
slm,

sorgulamada " gün " de deger oldugu zaman kontrol kutusu otomatik olarak nasil isaretlenebilir. deger yoksa yani bos ise isaretlenmesin.

bunu tabii formda yapabiliyorum. sadece bunu sorgulamada yapilabilir mi?

saygilar


Ek Dosyalar
.rar   Sorgulama-Eger.rar (Dosya Boyutu: 8,39 KB / İndirme Sayısı: 45)
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
IIF(KOŞUL, DOĞRUYSADEĞER, YANLIŞSADEĞER)

Örnek:

Kodda:

Kod:
IIF([AlanAdi] = 100, "EŞİT", "EŞİT DEĞİL")


Sorguda:

Kod:
IIF([AlanAdi] = 100; "EŞİT"; "EŞİT DEĞİL")


Not: Kodlarda ayırıcı olarak virgül, form ve sorgularda noktalı virgül...

Kolay gelsin...

Cevapla


Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
sayin tdsharun,

benim istedigim "gün" olan sutunda deger varsa yani herhangi bir sayi varsa o zaman kontrolkutusu otomatik olarak isaretlenecek.
bu nu formda yapilabiliyor. acaba sorgulamada bunu yapmak mümkün mü ?

saygilar
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Selam Sorgudada yapmak mümkün Ancak evet hayır olarak. Bunu neden formda yapmayı düşünmüyorsunuz da direkt sorguda. Tabloya veri girmek için nasılsa bir form yapacaksınız.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Hocam, ben de aynı şeyi düşünüyordum. Onun için cevap verme sürem uzadı. Yoksa soruyu okur okumaz aklıma ilk sizin de belirttiğiniz nokta geldi.

Sorguda yapmak için epey uğraştım ancak sorgu zaten var olan tablodan veri aldığı için tablodaki alanı değiştiremiyoruz. Bunun için de sanırım Güncelleme Sorgusu çalıştırmak daha doğru olacak...

Sayın Yakut'un vereceği cevaba göre cevap yazmak daha doğru olacak...
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
e mantıklı olanı formdan gitmek. sonuçta sorguda formülle yapacağı için tablo alanını değiştirmez busferde sorgudan tablo alanına giriş için tablo yacaksın veya güncelleme ile uğraşacaksın. En mantıklısı direk form oluşturup iki kodla işi çözmesi sanırım.
Bekleyip görelim.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Eğer Kiracı varsa kiracı ismi gelmesi yenginoglu 3 246 30/05/2016, 14:10 yenginoglu
  ıff ifadeleri ile iç içe hesaplamaya göre değer (excel eğer) ruzgarajans 4 247 12/05/2016, 21:12 ruzgarajans
Çözüldü Dönem içindeki tüm tarihler formülü av.fatihberber 4 997 03/06/2014, 12:26 av.fatihberber
Çözüldü Sorgulamada İstediğim Bilgileri Alamama suat03 3 763 29/05/2014, 02:14 ozanakkaya
Çözüldü sorgulamada aynı kaydın kendini tekrarlaması hatası miCRoBe` 10 1.972 20/01/2014, 16:46 miCRoBe`


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya