Sorgulama Problemi
Tarih
17/11/2009 19:59
Konu Sahibi
Honolululu
Yorumlar
22
Okunma
3605
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Honolululu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
25/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/04/2012,00:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selam arkadaşlar.

Bir raporlama yapmam lazım ama bir türlü beceremiyorum. Konu benim için çok önemli olduğu ve beni aştığı için sizden yardım rica ediyorum.

Raporlama yaptığım bir formum var. Burdan yılı seçiyorum. genelde 2 ay arası rapor aldığım için ayları seçerek satışlarımızı listeliyorum. Yapamadığım ise yılını ve ay aralığını seçtiğim aylardaki en yüksek cirolarını alabilmek.
Mesela 2009 ocak nisan arasındaki işgünlerinden
ocaktaki en yüksek 4 günün
şubattaki en yüksek 4 günün
mart ayındaki en yüksek 4 günün
nisan ayındaki en yüksek 4 günün gruplandırılmış cirosunu almak.

17 ocak 2009 - 2500
20 ocak 2009 - 2200
23 ocak 2009 - 1900
30 ocak 2009 - 1700
11 şubat 2009 - 2200
19 şubat 2009 - 1900
21 şubat 2009 - 1600
27 şubat 2009 - 1200
09 mart 2009 - 2800
.....................
.....................

şeklinde. Ben gruplanırp toplam alıyorum ve ciroları yüksekten aşşağı sıralıyorum ama tüm günlerin cirosunu geliyor. sonra bunları excele alıp tek tek diğerlerini silip raporu öyle veriyorum. bide bu 4 günü örnek olarak verdim. en yüksek cirolu 3 günde olabilir 5 günde. Bunu formdan belirleyip almam lazım.bu şartlara göre listede sadece gün ve ciro toplamları görünse yeter. asıl dosyam çok büyük. Sadeleştirip gerekli olabileceğini düşündüğüm kısımlarını ekliyorum.

değerli ustalardan destek bekliyorum efendim.
Dosya ekleyememişim. tekrar ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   database.rar (Dosya Boyutu: 102,75 KB / İndirme Sayısı: 13)
Honolululu, 25-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Bugün,22:00
Çözüldü 
Örneğinize bakmadım, zamanım dar, örneğinizi ancak yarın inceleyebilirim.
Ancak Sorgunun tasarımında iken üstteki tabloların olduğu boşlukta sağtuşla özelliklere girip, Top Values (Üstten Değerler gibi bir şey olmalı) değerini 4 yaparsanız, sadece 4 kayıt listelenecektir.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Honolululu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
25/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/04/2012,00:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın seruz ilgilendiğiniz için minnattarım fakat söylediğiniz kısım sadece sorgudaki tüm verilerin en büyük değerlerini veriyor. yarın örneği inceleyince görecekseniz, arzum bu değeri ben belirleyim ve seçtiğim yıl ve aylardaki değerlere uyan kayıtları sıralı ve gruplu vermesidir.

Saygılar sunarım üstadım.
Honolululu, 25-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Listeleme o kadar başarılı değil ama raporlama güzel oldu Img-grin
Raporlamada örn:ilk 3 listelenmek istendiğinde bazı aylarda 4 gösterebiliyor, sebebi aynı fiyattan 1 tane daha kayıt bulunmasıdır.


Ek Dosyalar
.rar   IlkX.rar (Dosya Boyutu: 60,66 KB / İndirme Sayısı: 11)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Şunu da belirtmekte fayda var, Sadece aynı yıl içindeki aylar baz alınmalı.
2008Eylül ile 2009Şubat arası yapmaya kalkalım dersek ciddi sıkıntı olur diye düşünüyorum. Böyle bir rapor da istenirse iki aşamada bu da raporlanabilir. Önce 2008Eylül-2008Aralık, sonra 2009Ocak-2009Şubat raporu alınabilir.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Bugün,22:00
Çözüldü 
Güzel bir çalışma olmuş, bende aynı şekilde düşünmüştüm ama yapmaya zamanım yoktu.

ListBox için uygulanan Union ile oluşturulan Sql Script'i aynı şekilde rapor içinde kullanabilirdin.
O şekilde daha basit olurdu sanki.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  #Hata ve #Boyut! Problemi kadirdursun 8 124 11/01/2017, 12:29 kadirdursun
  Access 2016 - Grafik Problemi av.fatihberber 5 217 07/01/2017, 14:53 av.fatihberber
Star Form Açıldığında "Parametre Değerini Gir" Problemi rmznaydemr 5 210 13/12/2016, 22:06 atoz112
  Form Açıldığında Yeni Kayda Gitme Problemi ferhatozge 6 270 30/11/2016, 15:53 ferhatozge
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 162 28/11/2016, 01:22 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya