sorgulama ile ilgili bir
Tarih
17/05/2013 16:36
Konu Sahibi
hafa
Yorumlar
10
Okunma
1531
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hafa
Üye
Kullanici Avatari
Üye
F.... G....
21
5
31/03/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
06/02/2015,22:22
Çözüldü 
Öncelikle herkese selam
Bizim bir üye aidat programı var ve her belirli miktarda üyelerden aidat alınıyor. Ama aidat her yıl değişiyor. Bu yıl 60tl seneye 70 tl mesale
raporlamayı yapıyorum sorun yok raporlar ayrı olması gerekiyor
Bu yıl için geçikmiş ödemeler için 5 tl masraf alınıyor bununda raporlamayı yapıyorum like komutu ile 65
2. Gecikmeler için 10 tl bununda raporluyorum like 70 diye
Sorum şu eger seneye 70 olursa bütün hepsinin degişmesi lazım bunu nasıl basit bir sekilde her sene aidat miktarını girip kendi otomatik gecikmeleri raporlar
Burası vakıf oldugu için yönetime seneye başka kişiler gelecek bende sürekli muhasebe bakamam.
Şimdiden teşekkürederim ilginiz için inşallah anlata bilmişimdir.
hafa, 31-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bütün bu işlemleri form üzerinden yaparsanız o zaman sorun olmaz. Bunu anlamanız için örnek çalışmanızı eklemelisiniz. Bu arada sorgulamaları yaparken like 70 diye sorgulama olmaz. Bu durumda yanlış veriye ulaşırsınız. Doğrusu bu değil. Bir işin adı olur, onu sorgularsınız. Parasal değer üzerinden sorgulamak yanıltcı olacaktır. Bunun için bazı kategoriler belirleyip işlemleri sınıflandırmalısınız. Mesela normal ödemelere "A tipi ödeme" dersiniz, Yüzde 10 zamlı ödemelere "B tipi y10 ödeme" dersiniz... Bunun gibi. O ödemeyi sorgularken de ismiyle sorgulatırsınız. Programcılık böyle birşeydir. Bakkal defterinde ararken 70 liraları arayabilirsiniz ama programda ararken kategoriye göre aramalısınız. Hatta bunları bir tabloda toplayıp referans olarak açılan kutudan seçerek kullanmalısınız.

Örneğinize göre konuşalım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


hafa
Üye
Kullanici Avatari
Üye
F.... G....
21
5
31/03/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
06/02/2015,22:22
Çözüldü 
Cevabınız için tesekürederim eve gidince ilk işim bir örnek hazırlamak şimdiden teşekkürler
hafa, 31-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


hafa
Üye
Kullanici Avatari
Üye
F.... G....
21
5
31/03/2010
0
Ülke Dışı
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
06/02/2015,22:22
Çözüldü 
bır örnek yaptım kullandıgım sekilde


Ek Dosyalar
.rar   data.rar (Dosya Boyutu: 130,91 KB / İndirme Sayısı: 17)
hafa, 31-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Cezalı aidatlar için isim koyarken dönem adlarını çağrıştırırsanız iyi olur. Mesela 2013 yılı cezalı birinci grup için "2013c1" gibi... Böylece sorgulamalarda dönem de ayrılabilir. Ayrıca form kullanmalısınız. Tüm veri girişleri tablodan değil formdan olmalı. Raporlar ve sorgular da tek olacaktır. Açılan bir formda açılan bir kutudan aidat dönemlerini seçmeli ve tek bir değişken rapor açmalısınız. Böylece sonsuz sayıda sorgu ve rapor oluşturmanıza gerek kalmaz. Aksi taktirde siz her aidat değişiminde önce aidat tablonuza 3 kayıt eklemeli, sonra da 3 tane sorgu ve 3 tane rapor oluşturmalısınız. Bu durum programlamanın mantığına aykırıdır. Çalışmanıza form yapmayı düşünün.

Örneğinizi dediğim biçime (formlar hariç) dönüştürdüm. İnceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   data_demiral.rar (Dosya Boyutu: 292,79 KB / İndirme Sayısı: 5)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Bu da dediğim gibi tek sorgu ve tek rapor örneği. Artık GRUB yazan formu açarak istediğiniz aidat grubunu sorgulayabilir ve rapor alabilirsiniz. Ancak veri girişi için de form yapmalısınız bence. Veriyi tablodan girmek mantıklı değil.


Ek Dosyalar
.rar   data_demiral.rar (Dosya Boyutu: 125,68 KB / İndirme Sayısı: 13)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Log Tutma Örneğiyle ilgili iki istek? prtkl 4 196 28/11/2016, 09:35 prtkl
  Formda ilgili kayıt geçiş İcra 13 260 27/10/2016, 13:38 İcra
  Sorgulama Problemi accessdelisi 4 3.201 12/09/2016, 18:32 accessdelisi
Question Buton ile media player açtırıp ilgili videoyu görüntülemek?? kesoka 2 147 06/09/2016, 09:38 kesoka
  Sorgulama uygulaması yardımı asar800 11 553 12/05/2016, 19:53 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya