sorgudan veri alamıyorum
Tarih
05/05/2009 13:39
Konu Sahibi
firdevs
Yorumlar
13
Okunma
2256
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
SAYIN Hocalarım
Problemim oluşturduğum sorgudan veri alamıyorum. (cari kart sorgusu)
Eğer yapılan bir işlamse çek, havale, nakit, kredi kartı,vade işlemlerinin hepsinde de işlem yapılmışsa o işlemle ilgili sonucu veriyor.
Ama bu işlemlerden birisi bile boş olsa işlemi hiç görüntülemiyor.

Bu konu ile ilgili birçok örnek inceledim. Yaptığım hatayı bulamadım. İlişkilerde mi hata var?
Ölçüt mü yazmam gerekir?
Gurupla dedim
Topla dedim
>=0 Or İs Null dedim
Daha ne demem gerekir veya nasıl demem gerekir.
Kasa yapma örneği vardı inceledim tek sorguda birçok tablodan veri almış ve birçok işlem yaptırmış. Hepside boşda olsa çalışıyor.
Ben ne yapmalıyım.
Lütfen yardım eder misiniz?
Birde gözünüze takılan hatalarım var mı?
Sizlerin önerileri var mı?
Yolun başında düzeltmek daha kolay, teşekürler.


Ek Dosyalar
.rar   sorgu problemi.rar (Dosya Boyutu: 60,03 KB / İndirme Sayısı: 10)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
sn. firdevs,

Bu aralar çok vaktim yok onun için fazla detaylı bakamadım.
İşyerinde bunalıp, bi kafam dağılsın diye girdim foruma.

Kısaca, sizin tablolar arasındaki ilişkiyi kuran alanınız SiraNo değil IslemNo.
İlişkileri kurarken tabloları IslemNo ile bağlamalısınız.
Ayrıca tablonun birinde kayıt olmama ihtimali varsa,
ilişkiyi gösteren çizgiye çift tıklayıp, ilişki şeklini değiştirmelisiniz.

Örnek ekte, inceleyin, anlamaya çalışın.


Ek Dosyalar
.rar   sorgu_problemi_seruz.rar (Dosya Boyutu: 51,63 KB / İndirme Sayısı: 13)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Hocam teşekkür ederim. Sorgu içinde iken ilişki düzenleyebileceğimi bilmiyordum. Ayrıca sorgu içindeki o ilişkileri ben yapmadım program kendi oluşturmuş. Ben normalde araçlar, ilişkiler sekmesinden işlem no ile ilişkilendirmiştim o ilişkilerin geldiğini sanıyordum.
Çok önemli yeni birşey daha öğrendim sayenizde çok teşekkür ederim.
Sanırım sorunum çözüldü..
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Hocam
Hesaplamalı alanlarda sorunyaşıyorum.
tutar=3000........
cek=aslında500...........2000..oluyor
havale=.....220...........2640..
kkartı=......100...........1200
miktar=.....300...........1800..oluyor
Topla olanlara ölçüt >=0 yazdım yine değişmedi.
sorunlu sorguları incelermisiniz?
Birde bu parametrelerden nasıl kurtulabilirim?
Birde tasarlanmış bir sorguda değişiklik yapılması veya ilaveler yapılması sorun çıkartırmı?


Ek Dosyalar
.rar   ASIL TEMEL LAZER seruz.rar (Dosya Boyutu: 84,12 KB / İndirme Sayısı: 5)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
Sn firdevs ;
Biraz daha açıklama yapabilirmisin. Hangi sorguda ve ne yapmak istediğini anlat.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Hocam sorun yaşadığım sorguların başına "sorun" yazdım .
Bu sorgularda carileri ve işlem no ları guuruplayıp, ilgili tablolardan aldığım değerlerin alt toplamlarını alıp, sorgu üzerinde desaplamalar yaparak yeni değerlere ulaşmak istiyorum.
Örneğin, tutar alanından çek, havale , kredi kartı, nakit tutarlarını çıkartarak ne kadar borcu kalmış görmek istiyorum. Bunu da vadeye yazacağım.
Tek Ana Gider veya Ana Gelir sorgusundan verleri alırken bir problem yoktu. Diğer tablo veya sorgular devreye girince rakamlar otomatik katlamaya başladı.
Birde sorguyu her çalıştırdığımda karşıma çıkan parametrelerde her hesaplama eklediğimde çoğalıyor ve buunaltıyor.
Bunlara nasıl bir çözüm var. İncelediğim örneklerde de hesaplanan alanlar var ama parametreler yok.
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 88 29/11/2016, 21:39 maras321
  Sorgudan ifade alanını forma aldırma yenginoglu 2 77 10/11/2016, 01:34 yenginoglu
  Sorgudan veri getirmek mehmet8x 8 524 24/06/2016, 17:05 mehmet8x
  Çapraz Sorgudan Rapor Alma kübrashn 5 394 27/04/2016, 09:56 kübrashn
Çözüldü Tablo ya da Sorgudan Veri Alma notrino 2 285 03/03/2016, 14:26 notrino


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya