Sorgudan forma bilgi çağırma
Tarih
05/12/2009 13:23
Konu Sahibi
Abdullah
Yorumlar
5
Okunma
1414
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Abdullah
Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
8
12/11/2008
0
Balıkesir
Ofis 2007
29/11/2016,11:40
Çözüldü 
Arkadaşlar sorgudaki toplamı forma çağırmak istiyorum ve aynı veriyi ana tabloya yazdırmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   örnek toplam.rar (Dosya Boyutu: 13,75 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.046
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:52
Çözüldü 
toplam metin kutusunun denetim kaynağına

Kod:
=DLookUp("[toplam]";"Query1";"ID = " & [Formlar]![form1]![ID])


yaz,

Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Formu tablodan değil de sorgudan yaparsanız toplamları form üzerinde görebilirsiniz.
Toplamı tabloya yazdırmayı hiç bir hoca önermiyor.
tabloda sabitler duruyor.
Sorgu zaten tablo gibi size her zaman gerekli bilgileri gösteriyor.
Bilgileriniz değiştiğinde de siz müdahale etmeden hesaplamaları düzelterek doğru olanı gösteriyor.
Eğer sonuçları tabloya sabit olarak aktarırsanız veri değiştiğinde sonucu da unutmadan kontrol etmeniz gerekecek.
Yine de aktarmak istiyorsanız
sorgudan oluşturduğunuz forma , tablodan da toplam alanını ekleyerek ,
sorgudan gelen toplam alanının üzerine çift tıkladığında olayına kod girerseniz veriyi istediğiniz alana yazdırabilirsiniz.
ben bunu uygulamıştım ama şimdi bulamıyorum
Hacalarımız yol gösterirlerse yapabilirsiniz.
Veya veri yazdırmayı arayın.
İyi çalışmalar.
Hocam benden önce davranmış.
Ve başka bir yol öğrenmiş oldum.
Teşekkürler hocam
Ama hocam bu tabloya yazmıyor , sorgudakini forma çağırıyor.
Birde tabloya yazan kod olacaktı
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Abdullah
Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
8
12/11/2008
0
Balıkesir
Ofis 2007
29/11/2016,11:40
Çözüldü 
Sayın Sledgeap hocam verdiğiniz kodu uyguladığımda sürekli 1.kaydın toplamını veriyor.Bnim istediğim kayıtlar arsı gezinti yaptığımda her kaydın toplamını vermesi.
Cevapla


firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Ben uyguladım oldu
İşte örneğiniz.
Aynı zamanda sorgudan oluşturulmuş form da var


Ek Dosyalar
.rar   toplamı forma çağırma.rar (Dosya Boyutu: 22,89 KB / İndirme Sayısı: 38)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla


Abdullah
Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
8
12/11/2008
0
Balıkesir
Ofis 2007
29/11/2016,11:40
Çözüldü 
Arkadaşlar ilginize ve emeğinize teşekkür ediyorum.Sorun çözüldü.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 90 05/12/2016, 09:04 ahmet114
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 93 29/11/2016, 21:39 maras321
  Sorgudan ifade alanını forma aldırma yenginoglu 2 85 10/11/2016, 01:34 yenginoglu
  Forma ekli dosyaları yazdırma knuur 4 158 08/11/2016, 22:32 ozanakkaya
  Forma toplu veri ekleyerek değer getirme Serkan Çevik 27 410 31/10/2016, 23:47 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya