Sorguda Sıralama
Tarih
24/09/2012 00:39
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
5
Okunma
914
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Merhabalar,

Sayın ozanakkaya hocanım daha önce öğrettiği bir kod ile sorgumda çıkarma işlemi yapmıştım çok güzel çalışıyor. Ancak çıkan sonuçta "Ölçüt" veya "Sıralama" eklediğimde Giren-Çıkan miktar raporda gözükmüyor.

KALAN: (Nz([ToplaMIKTARG];0)-Nz([ToplaMIKTARC];0))

Burada ölçüt olarak >=0 işlemini yapamadım.
Amacım bir şekilde sıfır olanları göstermemek veya en alta (Azalan) atmak.

Ek Dosyalar
sorgu.zip
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:17
Çözüldü 
sıfırları göstermemek için ölçütü

SQL Code
<>0

yapınız.
yazdığınız ölçüt değeri sıfıra eşit ve sıfırdan küçük olanları anlamına geliyor.
birde dosyanızı indiremiyorum
resim.accesstr.net  konumundaki sunucu bulunamıyor. hatası alıyorum.

POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Dosyayı denedim indire bildim sanırım anlık bir sıkıntıydı.

Maalesef bu da işe yaramadı. Ölçüt hanesini kullandığım an problem yapıyor Img-cray

Dosyayı tekrar yüklüyorum.


Ek Dosyalar
.zip   sorgu.zip (Dosya Boyutu: 31,45 KB / İndirme Sayısı: 1)
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:17
Çözüldü 
sn. raham sorgunuzda bir problem yok. ölçüte <>0 değerini verdiğiniz için toplamayıda aynı anda yaptırdığınızdan <>0 görünce toplama işlemi bitmemiş olduğundan dolayı size parametre değeri soruyor bu normal birşey. sorguyu birazdaha geliştirerek yaparsanız sorun ortadan kalkacaktır.
veya benim göndermiş olduğum örnekteki gibi yapacaksınız. yeni bir tane daha sorgu oluşturdum. eğer mümkünatı var ise siz bunu sorgu olarak değil formun denetim kaynağına yapın bir adet sorgu görmekyi azaltmış olursunuz. şu an dediğiniz şekilde 0 ları göstermemektedir.


Ek Dosyalar
.rar   ozguryasin_sorgu.rar (Dosya Boyutu: 21,63 KB / İndirme Sayısı: 8)
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Teşekkürler sn.ozguryasin
örneğinizdeki gibi ikinci bir sorguya taşıyarak istediklerimi yapa bildim. bir onay kutusu kullanarak (boş ise tümünü göster, işaretli ise sıfırları gösterme) iki sorguyu da kullanarak rapor alacağım.

+rep
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:17
Çözüldü 
son halini görmek isterdim örneğinizin. Img-grin
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 85 05/12/2016, 09:04 ahmet114
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 137 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 435 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 127 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Sorguda arasında formülünde yardıma ihtiyacım var okumas 9 402 11/10/2016, 09:35 okumas


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya