sorguda public değeri nasıl kullanacağız
Tarih
11/11/2012 14:30
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
5
Okunma
977
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
modulde

public doktor , strString as string

şeklinde tanımladıktan sonra
formda

doktor = liste1.column(0)
strString = liste1.column(1)

docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = doktor where (((dokto.kimlikno) = strString ));"

yazınca
sorgu çalıştırmak için veri girme penceresi çıkıp
doktor ve strString değerlerini girmemi istiyor

bu runsql satırını nasıl yazmalıyım[/code]
@benbendedeilem
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
buradaki doktor ve strString değerlerini
formdaki nesnelere atayıp
metin1 = doktor
metin2 = strString
kodu şöyle yazarsam oluyor

docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = [metin1] where (((dokto.kimlikno) = [metin2] ));"

buna gerek kalmadan nasıl yazabilirim
@benbendedeilem
Cevapla


fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
selamlar
her iki değerinde string olduğunu düşünerek;
docmd.runsql "update dokto set dokto.adi = '"& doktor &"' where (((dokto.kimlikno) = '"& strString &"'));"
şeklinde yapabilirsiniz
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler deneyeceğim
@benbendedeilem
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Çözüldü 
Kısacası değişkenleri çift tırnak içinde kullanmamalısınız. Çift tırnağı kapattıktan sonra & işaretini koyup değişkeni yazmalısınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Tesekkurler
@benbendedeilem
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 136 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Aynı Ürün Koduna ait kaydın son alanındaki değeri,yeni kayıtta ilk alanına yazdırmak yenginoglu 2 63 23/11/2016, 08:49 yenginoglu
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 187 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 178 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya