Sorguda hepsini listelesin.
Tarih
24/09/2009 18:54
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
6
Okunma
1688
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
merhabalar;
sorgulamada bir türlü çözemediğim sorunum var, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

girmiş olduğum tarih aralığına göre sorguyu çalıştırıp, bu tarih aralığında görev yapmamış olsa bile araç plakalarını değer boşta olsa listelemesi. benim yapmış olduğum sorguda ise göreve gitmemiş olan araca ait bilgileri boşta olsa vermiyor.
aşağıdaki gibi sorgu sonucunu nasıl elde ederim?
örnek:
tarih aralığı: 01.09.2009 ile 30.09.2009

PLAKA CİNSİ TİPİ TOP.KM. YAKIT (LT.)
01 OTOMOBİL MERCEDES E200 574 91
02 MİNİBÜS PEUGEOT 230 53
03 OTOBÜS MERCEDES 0403 30 5
04 MİNİBÜS FORD TRANSİT T15 0 0


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   Araba_isletme.rar (Dosya Boyutu: 31,68 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Sn. gogoli01,

Örnek dosya ve veri olmadan bu sorunu görebilmek ve dolayısıyla çözebilmek mümkün değil.
Lütfen örnek dosya gönderin.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
sayın seruz çok hızlısınız. konuyu düzenleyip eklentileri yüklerken cevabı yazmışsınız bile. mesajda örneği gönderdim. sağolun.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Sorgudaki KM ifadesini

KM: Topla(nz([TOPLAM_KM];0))

yakıt ifadesini de

YAKIT: Topla(nz([ALINAN_YAKIT];0))

yaparsanız toplamlar "null" olsa da "0" olarak gelecektir. Ancaaak, hiçbir tarih bilgisi olmadığı, yakıt alma eylemi olmayan bir işlemi nasıl tarihe göre sorgulayacaksınız? Veriye diyorsunuz ki

"Sıkı dur, sana bir soru soracağım, falan tarihte nerden ne kadar benzin aldın?"

Veri de cevap veriyor:
"Ben o tarihlerde hiç benzin almadım"

Doğal olarak da o tarih aralığı veriyi ilgilendirmiyor.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


sessizvederinden
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
0
27/09/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
27/09/2009,18:31
Çözüldü 
ÖRNEK TABLONUZU İNCELEDİM
İLİŞKİLER BÖLÜMÜNE DİKKAT EDİN
ÖZELLİKLE VERİ TÜRLERİNE
sessizvederinden, 27-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
05/12/2016,09:18
Çözüldü 
Sn sessizvederinden öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği mesajınızın tamamını büyük harflerle yazmayalım. Saygılar..
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 84 05/12/2016, 09:04 ahmet114
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 137 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 435 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 126 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Sorguda arasında formülünde yardıma ihtiyacım var okumas 9 400 11/10/2016, 09:35 okumas


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya