Sorguda formül kullanma hakkında
Tarih
22/03/2013 21:05
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
5
Okunma
1351
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
İlişkili 2 tablom var
1- Firmalar ( firma_id,firmaad,ay,ucret)
2- İslemler (islem_id, firma_id,alinan)

Bir sorgu oluşturdum fakat istediğim formül çalışmıyor.

Olmasını istediğim şey şudur.

Bulunduğumuz ay - (Firmalar tablosundaki 'ay') = sonuç1

sonuç1 x (Firmalar tablosundaki 'ucret') = sonuç2

sonuç2 - (İslemler tablosundaki 'alinan') = firma bakiyesi

Örnek : Ali firmasının aidat alınmaya başlanacak ayı (Firmalar tablosundaki 'ay') 1. ay
ve alınacak aylık ücreti ise (Firmalar tablosundaki 'ucret') 100,00 tl. Şubat ayında 50,00 tl lik bir ödeme aldığımızı varsayalım. Bulunulan ay itibari ile firmanın bakiyesi nedir



3 - 1 = 2 ( bulunulan ay - firma kayıtlarındaki ay)
2 x 100,00 tl = 200,00 ( ay farkı x firma kayıtlarındaki alınacak ücreti)
200,00 tl - 50,00 tl = 150,00 bakiye ( bu aya kadar olan aidat farkı - alınan )

Bu formülü Access sorgusuna uygulayamadım.


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 9,47 KB / İndirme Sayısı: 22)
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Çözüldü 
Bakiye: ((Month(Now())-[ay])*[ucret])-[alinan]
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
(22/03/2013, 23:12)aygun78 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bakiye: ((Month(Now())-[ay])*[ucret])-[alinan]

Bende öyle yazmıştım fakat aynı firma_id li firmaya işlem ekleyince sonuç olumsuz
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Çözüldü 
tabloların değişti ama sanırım böle bişey istiyon


Ek Dosyalar
.rar   deneme44.rar (Dosya Boyutu: 23,85 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla


sansa
Üye
Kullanici Avatari
Üye
S....
1
0
24/03/2013
0
Ülke Dışı
Ofis 2010
24/03/2013,09:41
Çözüldü 
Merhabalar,
Asagidaki her bir satiri sorgunuzda ayri bir sutun'a kopyala-yapistir yaptiginizda calismasi gerekir.
Sonuc1LolatePart("m",date())-nz(firmalar.ay,0)
Sonuc2:Sonuc1*nz(firmalar.ucret,0)
[firma bakiyesi]:sonuç2 - nz(Islemler.alinan,0)

Not: NZ fonksiyonu kullanilmasini tavsiye ederim. Cunku, NZ "bosluk"un yerini sifir ile doldurur, aksi takdirde hesaplama sonucu "bosluk" cikar. Programinizin ileriki asamalarinda ortalama almaya kalktiginizda "bosluk" nedeniyle yanlis sonuclar alabilirsiniz.

Kolay gelsin
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.431
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
02/12/2016,21:35
Çözüldü 
Sn drummers son durum nedir?

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorguda aynı kaydın birden çok listelenmesi atyaty 6 136 01/12/2016, 11:17 atoz112
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 215 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Tek Formu Diğer formlarda kullanma raburabu 6 165 27/11/2016, 23:21 raburabu
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 51 23/11/2016, 00:39 shalala
  Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 225 16/11/2016, 09:15 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya