Sorgu ve Raporda Müşteri bilgilerini alabilme
Tarih
09/05/2009 13:16
Konu Sahibi
ZASUGO
Yorumlar
10
Okunma
2467
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ZASUGO
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
6
18/04/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
26/05/2016,11:52
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Accese'e yeni başladım ve kitapları okuyarak ve buradaki örneklere bakarak öğrenmeye çalışıyorum.Kendim bir sigorta acentesiyim ve bir program yapmak istiyorum.Bu konuda öğrendiklerimle birşeyler yapmaya çalıştım ama tıkandım ve sizlerden yardım istiyorum.

Yapacağım program'da müşteri bilgilerini ve bu müşterilere yapılmış olduğum sigorta ürünlerinin bilgilerini girip, istediğim an bu bilgilere müşteri numarası ile ulaşmak (rapor-sorgu) ile ulaşmak istiyorum.Aynı müşteri üzerine yaptığım bütün ürünlerin satışlarını da istediğim zaman girmek istiyorum.

Aslıda buna benzer örnekler var ama ben daha kapsamlı bir program isityorum.

Ekteki formları inceleyerek bana bir yol gösteren olursa çok sevinirim.
Nasıl bir mantıkta bunu yapmam gerektiği konusunda acil yardımınızı bekliyorum.

Teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   victory1.rar (Dosya Boyutu: 156,28 KB / İndirme Sayısı: 23)
ZASUGO, 18-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sn ZASUGO

Yardım edebilmek için dosyanızı açtığımda gördüğüm
manzara benim isteğimi kursağımda bırakıyor. Site de moderatör
arkadaşların defalarca yazdığı Link vererek uyardığı konular hiç dikkate alınmıyor

Ölümcül hatalar 

Lütfen bu yazıyı öncelikle okuyun ve tablo-alan adlarınızı düzeltin
ARANAN MÜŞTERİLER - türkçe karakter + boşluk
TRAFİK/KASKO - "/" isimde slash kullanılmış vb

Yine de sorunuza cevabım
Ana yapı : MUSTERILER + POLICELER + HAREKETLER
olmalıdır

MUSTERI_ID VE POLICE_ID

Hareketler tablosunda birleştirilmelidir
Hareketler tablosu

HAREKET_ID
HAREKET_MUSTERI_ID
HAREKET_POLICE_ID
alanlarını içermelidir.


Ürün bilgileri, ödeme şekli, ödeme dönemi vb
tablolara gerek yoktur bunları SABITLER adı verebileceğiniz
tek bir tabloda tutabilirsiniz

Örneğin ürün bilgileri tablosundaki benim anladığım kadarı ile
girdiğiniz poliçe türleri için:

POLICELER tablosuna

POLICE_ID
POLICE_NO
POLICE_TUR_ID
benzeri alanlar açıp
poliçe türünü SABITLER
tablosundan çekmelisiniz

Kolay gelsin

Not: Arkadaşlar lütfen sitede kendi sorularınız dışındaki
konulara da ilgi gösterin. Bugün ilginizi çekmeyen bir konu
yarın en büyük probleminiz olarak karşınıza çıkabilir.
Herkese Selamlar
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


sonerdursun
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... D....
91
30/10/2008
16
Yozgat
Ofis 2013 32 Bit
02/12/2016,18:14
Çözüldü 
Benimde bu konda bi çalışmam var ama henüz tasarlamakla uğraşıyorum. Tablolar ve ilişkileri kurdum formları tasarlamaya çalışıyorum şimde işteyim akşam şimdiki haliyle gönderirim
Cevapla


sonerdursun
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... D....
91
30/10/2008
16
Yozgat
Ofis 2013 32 Bit
02/12/2016,18:14
Çözüldü 
Ekte Sn taruz'un yapmış olduğu poliçe yönetimi programı ve yapmaya çalıştığım programın tabloları var .Taruzun programı kullanıma hazır.Sn. Taruza çalışmasını paylaşıp paylaşamıyacağmı sordum ve hiç bir sakıncası yok cevabını verdi.


Ek Dosyalar
.rar   sigortatablolar.rar (Dosya Boyutu: 73,84 KB / İndirme Sayısı: 35)
.rar   Poliçe Yönetimi_4.rar (Dosya Boyutu: 343,49 KB / İndirme Sayısı: 71)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Sayın Taruz'un yaptığı bir çalışmayı burdan yayınlamanıza izin vereceğini sanmıyorum. O nedenle Taruz'un programını kaldırıyorum. Bu sitede yayınlayabilmek için lütfen kendisinden izin aldığınızı beyan eder misiniz?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ZASUGO
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
6
18/04/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
26/05/2016,11:52
Çözüldü 
(09/05/2009, 14:11)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ZASUGO

Yardım edebilmek için dosyanızı açtığımda gördüğüm
manzara benim isteğimi kursağımda bırakıyor. Site de moderatör
arkadaşların defalarca yazdığı Link vererek uyardığı konular hiç dikkate alınmıyor

Ölümcül hatalar 

Lütfen bu yazıyı öncelikle okuyun ve tablo-alan adlarınızı düzeltin
ARANAN MÜŞTERİLER - türkçe karakter + boşluk
TRAFİK/KASKO - "/" isimde slash kullanılmış vb

Yine de sorunuza cevabım
Ana yapı : MUSTERILER + POLICELER + HAREKETLER
olmalıdır

MUSTERI_ID VE POLICE_ID

Hareketler tablosunda birleştirilmelidir
Hareketler tablosu

HAREKET_ID
HAREKET_MUSTERI_ID
HAREKET_POLICE_ID
alanlarını içermelidir.


Ürün bilgileri, ödeme şekli, ödeme dönemi vb
tablolara gerek yoktur bunları SABITLER adı verebileceğiniz
tek bir tabloda tutabilirsiniz

Örneğin ürün bilgileri tablosundaki benim anladığım kadarı ile
girdiğiniz poliçe türleri için:

POLICELER tablosuna

POLICE_ID
POLICE_NO
POLICE_TUR_ID
benzeri alanlar açıp
poliçe türünü SABITLER
tablosundan çekmelisiniz

Kolay gelsin

Not: Arkadaşlar lütfen sitede kendi sorularınız dışındaki
konulara da ilgi gösterin. Bugün ilginizi çekmeyen bir konu
yarın en büyük probleminiz olarak karşınıza çıkabilir.
Herkese Selamlar

(09/05/2009, 15:25)sonerdursun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benimde bu konda bi çalışmam var ama henüz tasarlamakla uğraşıyorum. Tablolar ve ilişkileri kurdum formları tasarlamaya çalışıyorum şimde işteyim akşam şimdiki haliyle gönderirim

Sizin örneğinizi inceledim.Yalnız sizinkinde sadece trafik poliçesi için yapıldığını düşünüyorum.Benim yaptığım ise tüm ürünler için.Yani Sizinkinde Müşteri bilgilerine göre trafik sözleşmesi ile ilgili detayları girebiliyorsunuz.Ben ise, şunu yapmak istiyorum.Müşteri bilgilerini girdikten sonra, açılır pencereden seçtiğim bir sigorta ürünü için, o ürünle ilgili formu bana açsın ve ben bilgileri girdiğimde ilgili müşteri altına kayıt yapabileyim.Bir müşteri 3-4 ürün kullanıyorsa hepsini tek tek onun altına ekleyebilyeim.

Sizin örneğinizde çok güzel olmuş.Buradan oldukça faydalandım.Eğer yapamk sitediğim şey ile ilgilide bana yardımcı olursanız çok seviniirm.
ZASUGO, 18-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 252 Dün, 00:13 m_demir
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 204 29/11/2016, 14:14 atyaty
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 95 22/11/2016, 01:55 murat dikme
  Raporda yılı gösterme ertans 5 133 17/11/2016, 12:11 ertans
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya