Sorgu sonucunu textbox kontrolünde gösterme.
Tarih
02/10/2012 21:20
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
5
Okunma
1404
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba arkdaşlar;
Ekli örnekte form1 içindeki Say butonuna tıkladığımda Say butonunun çalıştırdığı tablodaki "elma" ürününün sayma sonucunu formdaki textboxta gösterebilmek istedim. Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   direnist.rar (Dosya Boyutu: 18,43 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
Adet alanındaki değerleri toplar

Visual Basic Code
Me.Toplam = DSUM ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='ELMA'")


Kayıt satır adetlerini toplar

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='ELMA'")

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Teşekkür ederim Sayın Yandemir.
Merakımdan soruyorum acaba sorgu sonucunu benim istediğim textbox ta göstermek mümkün değil mi?
Cevapla


Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
29/11/2016,19:38
Çözüldü 
hazırladığınız Sorguyu TabloAdi dediğim yere koyabilirsiniz. sorguda UrunAdi süzmesini kullanıyorsanız son virgülden sonrasını kullanmanıza gerek kalmaz.

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "SorguAdi")

ama en kısa ve kafa yormayan sistem yukarıda verdiğim yöntemdir. ÜrünAdi kısmını esnek hale getirip ekrandaki UrunAdi alanı ile bağlayabilirsiniz.

Visual Basic Code
Me.Toplam = DCOUNT ("Adet" , "TabloAdi" , "UrunAdi='" & Me.Urunum & "'")

Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,09:18
Çözüldü 
Lütfen geri bildirimde bulunmayı unutmayalım.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba;
Başta sayın Yandemir olmak üzere tüm kullanıcılardan özür dilerim. Geç gelen cevabım için.
Saygılarımla.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  web sayfasının belli bir kısmını gösterme maras321 2 82 30/11/2016, 17:38 maras321
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 205 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Raporda yılı gösterme ertans 5 137 17/11/2016, 12:11 ertans
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 200 14/11/2016, 18:43 mehami
  Tabloya Eklenen Resmi Formda Gösterme Problemi peter088 2 133 19/10/2016, 20:24 peter088


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya