sorgu içinde sorgu
Tarih
03/04/2011 13:54
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
9
Okunma
1943
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
forumda
iki Sql dizisini iç içe kullanılan Sql deyimleri vardı bulamıyorum
aradım bulamadım
yardımlarınızı bekliyorum
@benbendedeilem
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
SELECT fark FROM (SELECT zaman FROM musteri);
Gibi birşeylerdi ama
@benbendedeilem
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.972
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,17:37
Çözüldü 
Siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Belki farklı bir yolu vardır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çapraz sorguda kriter kullanmak istiyorum
sorguyu
rowsource deyimiyle tanımlamak istiyorum
süzme işini sorgu ile yapıp bunu çapraz sorguda kullanacağım
@benbendedeilem
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.009
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:17
Çözüldü 
Örnek uygulamanızı ekleyiniz. Ayrıca çarpraz sorguyu tasarım görünümünde açtığınızda tabloların bulunduğu alana sağ tıklayıp parametreler bölümüne parametre yazabilirsiniz.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Arkadaşlar
eklediğim örnekte çapraz sorguyu kullanan form var
istediğimiz ay için yapılan aşılardan çapraz tablo oluşturuyor
yapmak istediğim şu
1-
s_asi_genel_o1 ve s_asi_genel_o2 sorgularını da formun kod sayfasında
RowSource gibi bir kod ile tanımlayıp
veritabanı sayfasında hiç sorgu gözükmesin istiyorum
2-
s_asi_genel_o1 ve s_asi_genel_o2 sorgularında kullandığım
Format$(DateAdd("m";-1;Date());"mmmm yyyy";0;0)
kriteri
Format$(DateAdd("m";[forms].[ASILAR].[Metin8];Date());"mmmm yyyy";0;0)
şeklinde formdan ayarlamak
3-
s_asi_genel_o1 ve s_asi_genel_o2 sorgularını sadece aylar için kriter yazabilmek için kullanıyorum çapraz sorgunun parametresi olarak
Format$(DateAdd("m";[forms].[ASILAR].[Metin8];Date());"mmmm yyyy";0;0)
kullanabilirsem bu sorguları aradan çıkarırsam çok güzel olacak
teşekkürler




Ek Dosyalar
.rar   ÇAPRAZ.rar (Dosya Boyutu: 32,23 KB / İndirme Sayısı: 7)
@benbendedeilem
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 199 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Sorgu Ile Not Dokumu qripton 3 106 18/10/2016, 14:33 atoz112
  Mail gönderimindeki mail yazısı biçimlendirme ve sorgu ekleme sorunu hakkında. direnist 2 193 19/09/2016, 23:46 direnist
  Yetkiye göre uygulamadaki nesneleri (Sorgu,Form,...) gizlemek / göstermek larion 10 426 04/09/2016, 22:59 larion
Lightbulb Aynı tablo içinde otomatik hareket Yunus Bozkurt 5 213 03/08/2016, 10:20 Yunus Bozkurt


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya