Sorgu dan Tablo'ya bilgi alma
Tarih
19/01/2013 06:16
Konu Sahibi
firtina
Yorumlar
4
Okunma
1117
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



firtina
Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A.... T....
35
9
28/05/2009
0
Ofis XP
02/12/2016,02:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Öncelikle herkese merhaba,
Bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Benim içinden çıkamadığım sorun şudur;

Tablomda A, B, C, D veri giriş alanları bulunmaktadır. Formdan A alanına herhangi bir tarih girdiğimde mesela 19.01.2013

B, C ve D alanlarını sorguda 1'er gün ekleyerek yani
B'ye 20.01.2013
C'ye 21.01.2013
D'ye 22.01.2013 yazdırdıktan sonra Tablomda bulunan B'yi B'ye, C'yi C'ye ve D'yi D'ye yazdırtmam mümkün mü?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar,
firtina, 28-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. Hoba
Cevapla

serdar_20
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S....
188
03/12/2011
52
Erzurum
Memur
Ofis 2007
30/11/2016,17:43
Çözüldü 
Merhabalar formda bulunan A nın güncelleştirme sonrasındaki olayında dateadd fornksiyonu ile yapabilirsiniz sanırım.

Visual Basic Code
me.b= DateAdd("d", 1, Me.a)
me.c= DateAdd("d", 2, Me.a)
me.d= DateAdd("d", 3, Me.a)


Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.176
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Form üzerinden A ya girdiğin tarihi arttırarak B,C,D alanlarına yazdırmak problem değil ama soruyu okuyunca sorgu mevzusu kafama takıldı.

Formda B,C,D alanları varsa A alanının güncelleştirme sonrasında olayına

Visual Basic Code
B = dateadd("d", 1, A)
C = dateadd("d", 2, A)
D = dateadd("d", 3, A)

şekinde kod eklersen sorgu mevzusu olmadan tablodaki b,c,d alanlarına veri ekleyebilirsin.

Olay bu değilse örnek uygulama ekleyip mevzuyu biraz daha açınız.

Cevapla

firtina
Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A.... T....
35
9
28/05/2009
0
Ofis XP
02/12/2016,02:35
Çözüldü 
Cevaplarınız için teşekkür ederim hemen dediklerinizi deniyeceğim.
firtina, 28-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. Hoba
Cevapla

firtina
Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A.... T....
35
9
28/05/2009
0
Ofis XP
02/12/2016,02:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Gece çalıştığımdan sitenize ancak girebiliyorum özürdilerim.
Sayın Serdar_20 ve ozanakkaya sizlere, ayrıca form yöneticilerine çok teşekkür ederim.
Sorunum çözülmüştür.
İyi çalışmalar emeğinize ve bilginize sağlık.
firtina, 28-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. Hoba
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 211 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 23 738 14/01/2017, 15:54 U.ALTUN
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 143 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 239 30/12/2016, 16:45 ertans
  Sorgu ile Karakter Ayırma Hk. rknbrlz 10 211 19/12/2016, 19:25 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya