Silme sorgusu hatası hakkında...
Tarih
11/04/2013 18:16
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
945
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
07/12/2016,18:50
Çözüldü 
Merhaba;
Çok basit olan bir silme sorgusunu yapamıyorum. Yani yapıyorum ama hata alıyorum.
Ekteki örnekte sil sorgusu ile tbl1 ve tbl2 tablolarını ortak alanları olan tckn üzerinden eşleştirerek tckn bilgileri eşleşen kayıtları tbl1 içinden sil diyorum ama hata veriyor.
"Specify the table containing the records you want to delete" hatasını veriyor.

Nerde ne hatayı yaptığımı bulamadım. Yaptığım hatayıda anlatabilirseniz çok sevinirim. Ne zaman öğrenicem ben bu accessi acaba?
Bilgilerinizi rica ederim.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Sil.rar (Dosya Boyutu: 16,75 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,23:57
Çözüldü 
Ekte ki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.zip   uyan kayıtları sil Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 23,8 KB / İndirme Sayısı: 19)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
07/12/2016,18:50
Çözüldü 
Sn.Kur@l hocam;
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim seviyem için bayağı bir detaylı ve karışık ve çok profesyonelce. Mutlaka arşivimde saklıcam.
Acaba benim ilk örneğimdeki gibi yapılan sorgu neden hata verdi?
O şekilde iki tablo ile ilişkilendirme yapılarak silme sorgusu çalışıtırılamaz mı?
Saygılarımla..
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,23:57
Çözüldü 
Şimdi Başka bir yöntem denedim bununlada siliyor.

SQL Code
DELETE tbl1.tckn
FROM tbl1
WHERE (((tbl1.tckn) In (SELECT tckn FROM Tbl2  )));

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
07/12/2016,18:50
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim Kur@l hocam;
Bir önceki çözümünüzde kusursuz du, ama bu daha bir tanıdık geldi..Img-grin
Ve sanırım ilk başta benim yaptığım gibi iki tablo ile birleştirme ile silme yapamıyoruz.
Saygılarımla.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Form üzerinden alt veri tablosuna ekleme silme işlemi nightashes 8 130 2 saat önce atoz112
  Call hakkında koruyucu 4 78 Dün, 21:19 koruyucu
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 56 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 164 07/12/2016, 20:10 nightashes
  OLE server or ActiveX Control hatası temre 4 131 05/12/2016, 22:44 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya