Seçime göre yazdırabilme
Tarih
06/11/2008 00:36
Konu Sahibi
bayFARUK
Yorumlar
11
Okunma
3832
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



bayFARUK
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
formdan İstediğim sutunu veya alan adını yazdırmak. Kişiyi yazdırmak için tek seçimle yazdırabiliyorum Fakat kişiye ait bilgilerden yaklaşık 50 konudan değişebilen seçimlerle istenilenin yazdırılmasını istiyorum.
Yapılacak örnek ektedir. yardım bekliyorum.
teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   yapılacak örnek.rar (Dosya Boyutu: 219,17 KB / İndirme Sayısı: 74)
resim 


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
Hocam bu sistem çöker Img-grin

Tek tabloda toplamanız yanlış olmuş. Birkaç tablo kullanın ve bunlar arasında ilişkiler kurun. Kişi bilgileri bir tabloda, sınıflar bir tabloda vs. böyle bölmeye çalışın daha iyi olur.

Tam olarak ne istediğinizi anlayamadım bu arada. Yazdırmak derken rapor mu kastediyorsunuz? Yazdırmak istediğiniz bilgiler her defasında aynı mı değişken mi? Daha ayrıntılı örneklendirerek ve açıklayarak söylerseniz zannediyorum daha verimli yardımcı olunabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


bayFARUK
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
ilgine teşekkürler.
--ikinci veritabanı var.örnekle açıklamak için kopyala yapıştır yaptım ayrıca 2 senedir okulda kullanıyorum.Yazdırmak ise ; yazıcıdan kağıda çıktı almaktır.---
örnekte form üzerinde olduğu gibi;
kişilerin adı soyadı vb. 50 ayrı bilgileri bulunuyor.
bu kişilerin bazen adını, numarasını, adresini, yazdıracağım. bazen kimlik no,branşı gibi. işte ne zaman hangi bilgi isteneceği belli olmadığından tablolarda ilişki de kurtarmıyor.Bilmiyorum anlatabildimmi.
resim 


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
O zaman hangi verilere ihtiyacınız oluyorsa sorgu oluşturacaksınız. Bu sorgudan Form yapacaksınız. Form üzerindeki açılan kutu, liste vb. kontrollerden istediklerinizi seçerek filtreleme yapacaksınız. En son hali ile rapor alacaksınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


bayFARUK
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
B.... F....
85
30/10/2008
37
Sivas
Ofis 2010
03/10/2016,11:26
Çözüldü 
alpeki99 teşekkür ediyorum.

Süzme , filitre ,sorgu (yukardan aşağı seçdiği görünse de) satırda seçer .ben alan adını seçmek istiyorum.
sana zahmet zamanını ayırsan küçük bir örnek göstersen sevinirim.
resim 


syrup
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
Çözüldü 
selam faruk. bence formdaki bi comboya alan adlarını listelet. raporunda loadına yazacağın bir sqlde bu comboyu alan göster. ve record sourcesine bu sqli kaynakla. bahsettiğin düzeni sağlarsın böylece. formdan alan adını seçer raporda verisini dökersin.
resimresim







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 253 Dün, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 328 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 88 29/11/2016, 21:39 maras321
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 84 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Sorgudaki değişime göre formda uyarı vermek mehmetb84 4 142 16/11/2016, 23:08 mehmetb84


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya