Seçilen veriyi başka forma aktarma
Tarih
16/03/2011 17:36
Konu Sahibi
saygincilli
Yorumlar
5
Okunma
1485
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



saygincilli
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... Ç....
92
21/09/2010
5
Bursa
Ofis 2007
30/05/2015,00:43
Çözüldü 
Merhaba üstadlar

Programda bi yerde takıldım bi türlü çözemedim size sormak istiyorum
örnekte; Frm_Girenmalkaydet formu ile kaydettiğimiz bilgilerde yanlışlık yaparsak düzeltmek için bir form açalım diye düşündüm "Düzenle" butonuna tıkladığımız zaman bilgileri düzenle diye bir formumuz açılıyor içinde kaydettiğimiz material bilgileri bulunuyor buraya kadar problem yok

sorun listeden seçtiğim bilgiyi güncellemekte ben bu işlemi bağımsız olsun istiyorum yani ben komut vermeden hiç bişey yapmasın ADO ile güncelleme işlemini yapıcam,, bilgileri çekmek için ADO kullanayım dedim beceremedim öyle kaldım . listeden seçtiğim materialin ID numarasını forma aktarıyorum fakat diğer bilgilerini gösteremiyorum

nasıl yapabiliriz acaba bunu yanlış yoldamıyım yoksa kafam karıştı yardımınıza ihtiyacım var. Icon_rolleyesIcon_rolleyesSaddImg-cray


Ek Dosyalar
.zip   paketleme.zip (Dosya Boyutu: 638,63 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Saygın;
Önce ne anladığımı söyleyeyim.
Frm_GiremMalDuzenle formunda listeliyorsun. Burada listeden seçtiğini Seçileni düzenle dediğinde Form2 açılıyor. Buraya seçtiğin kayda ait bilgilerin gelmesini istiyorsun. Doğru mu?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


saygincilli
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... Ç....
92
21/09/2010
5
Bursa
Ofis 2007
30/05/2015,00:43
Çözüldü 
evet hayri bey ama bağımsız olacak "Form2" deki veriler yani değişikliği butona tıkladığımda ADO ile kaydedicek
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
O kısım sonraki olay. Önce getirelim.
txtmaterial = Forms!Frm_GirenMalBilgiDuzenle!List10.Column(2)

Yukarıdaki kod txtmateriale list10 da 2.columnda bulunan bilgiyi atar.
Diğerlerini de sırayla yapabilirsin.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


saygincilli
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... Ç....
92
21/09/2010
5
Bursa
Ofis 2007
30/05/2015,00:43
Çözüldü 
Tamamdır hayri bey ben bunu denemiştim ama yanlış yapmışım demekki , şimdi oldu "form2"nin 'form yüklendiğinde' olayına yazdım sonuç başarılı teşekkürler yol gösterdiğiniz için . saygılar
Cevapla


saygincilli
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... Ç....
92
21/09/2010
5
Bursa
Ofis 2007
30/05/2015,00:43
Çözüldü 
Hayri bey çok teşekkürler sorunu hallettim gayet güzel gösteriyor kayıtları kaydetme olayında bi problem çıkacağını zannetmiyorum onun üstesinden gelirim.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 3 126 Dün, 02:04 ozanakkaya
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 82 Dün, 00:51 murat dikme
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 200 08/12/2016, 21:40 alpeki99
  Açılan kutuda seçilen ilk satır kayıt getiriyor sorunu nightashes 2 64 07/12/2016, 18:23 nightashes
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 202 15/11/2016, 00:59 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya