Sebebini Bulamadığım Hata
Tarih
22/08/2012 03:17
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
6
Okunma
1451
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Herkese Selamlar,

Basit bir sipariş formu oluşturdum. Formum çalışıyor, her şey tamam dı, bir de stok kartı eklemek için bir sayfa yapayım dedim ondan sonra hata almaya başladım.

resim

Hata aldığın yerleri alıp yeni bir Access dosyasına kopyalarsam solo olarak çalışıyor.
Projemin tamamını ekledim, çünkü buradaki bir çok kişinin emeği var.

Not: Projemi ilk başta 2000 formatında oluşturdum sonradan 2003 ve 2007 yaptım ama nafile.

Hata yeri FRM_FIS - Alt form daki butonlar. Bazen açıyor STOK_KART formunu onun içindeki yeri açmıyor.


.zip   access.zip (Dosya Boyutu: 287,28 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:42
Çözüldü 
şu an stok kart açma butonu yaptım. fakat şöyle bir hata alıyorusnuz field yani bir işlem gerçekleştirilemiyor. bunun nedeni ise makrolarınızdan kaynaklanıyor. stok formu açma olayını Access in buton ekle bölümünden sonra form aç özelliği ile hallettim. silme işleminin de o şekilde halledebilirsiniz fakat öncelikle sizde bulunan iki makrodaki sorunu halletmelisiniz.


Ek Dosyalar
.rar   ozguryasin_Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 79,11 KB / İndirme Sayısı: 5)
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Bu saatte bile anında yardım süper, teşekkürler.

Hangi makro problemli aslında onu bulamıyorum. Çünkü bir çok her hata veriyor. mesela TBL_VERI isimli raporumda makro hatası diyor ama raporda ben bi makro kullanmadım. Kayıtlı 2 adet makro var sildim düzelmiyor.
Bide düzelttiğiniz butonda ki çalışma planım aslında FRM_STOK açılacak orada aktif arama yapılıp bulunan karta çift tık ile diğer forma aktaracağız. Onun içinden ihtiyaç halinde iken STOK_KART kısmına gidilecek.

Alt formda bazı alanlara aşağıdaki gibi hesaplamalar yaptırdım, onlar sebep olur mu?

Private Sub FiyatL_AfterUpdate()
Me.FiyatX.Value = [FiyatL] - [FiyatL] * [iskonto] / 100
Me.FiyatX.Value = [FiyatX] + [FiyatX] * [Kdv] / 100
End Sub
Cevapla


ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
788
23/09/2009
560
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:42
Çözüldü 
kodlardan kaynaklanan bir problem yok. hepsini inceledim. bir problem göremedim. fakat şöyle bir durum var o dediğiniz kodlardan olsa sorun. vb direkt koda götürüp hata verir. birde TBL_URUN formundaki stkartac butonunun tıklandığı olayına msgbox ("rast gele") kodunuda yazsanız aynı hatayı veriyor. boş bıraksanızda aynı. buda sizin makrolarda bir hata yaptığınızı gösteriyor. bir makronuzda son kayıta git ve yenile. son kayıt özelliğine gittiğiniz için. otomatik değerlerden bir tanesi almaması gereken değeri veya nul veya sıfır değeri alıyor sorun ondan kaynaklanıyor olabilir. field diye hatalarda ben genellikle bu durumlarda hata aldım. isterseniz o bölümleri bir gözden geçirin. kodlamalarda bir hata yok. eğer vedekli çalışıyorsanız. hatanın olmadığı yedeğe kadar gidip tekrar gözden geçirerek ve makroları kullanmadan yol almanızı tavsiye ederim.
POWER  'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT  AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin http://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:08
Çözüldü 
Ben kendi tespitlerimde şunu tecrübe edindim, bir veri tabanında çalışılırkan başka bir veri tabanından form aldığımda uyumsuzluk gösterip bu hatalar çıktı kodları inceledim ancak hata kodlardan değildi,sadece şöyle yaparak kurtuldum,bu veritabanında yeniden bir form yaparak aynı kodları kullandığımda sorun düzeldi,demek istediğim misal 2003 veritabanına 2007 den veya 2010 dan form almış isen sorun olabiliyor veya tam tersi istersen öyle bir edene , aynı veri tabanında formu yeniden yap ( uyumsuzluktan dolayı bir butonda bulunan bir icon bile bu hataya sebep oluyor ) kolay gelsin
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Tavsiyelerinize uyacağım.

Projenin stok kartsız çalışan hali elimde var. 2003 formatında adım adım gidip, çalışan her adımın yedeğini alıp tekrar denicem. Sonucuda buraya eklerim.

Teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  filitreleme hata koruyucu 4 69 27/11/2016, 23:44 koruyucu
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 427 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 306 05/11/2016, 21:06 alpeki99
Çözüldü Hizmet Formu Hata İbaresi Hakkında Serkan Çevik 7 230 01/11/2016, 21:52 Serkan Çevik
  İlişkilendirmede hata İcra 3 98 28/10/2016, 14:47 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya