saatleri alt alta toplama hatası
Tarih
27/02/2009 00:09
Konu Sahibi
anlarturk
Yorumlar
17
Okunma
6530
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy



anlarturk
Üye
Kullanici Avatari
Üye
13
3
13/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
05/06/2012,12:41
Çözüldü 
arkadaşlar ,personellerin işe giriş-çıkış kaydı yapan program
fakat giriş saati ile çıkış saati arasındaki fark kaç saat çalıştığını göstermesi gerekiyor.

örnek çıkış saati-giriş saat=aradaki fark
10:00 - 18:00 = 8:00 olması gereken

fakat yanlış bir rakam veriyor. yardımınızı bekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELvt1.rar (Dosya Boyutu: 114,56 KB / İndirme Sayısı: 65)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.021
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
calısansaat sorgusundaki saat: alanındaki *60'ı sil, AylikCalisilanSaat raporundaki saat metin kutusunun özelliklerindeki biçim'e Uzun Saat yaz.

Ayrıca tablolardaki alanlara giriş maskesi yanlış
Örneğinizin düzenlenmiş hali aşağıdadır.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELvt1.rar (Dosya Boyutu: 75,46 KB / İndirme Sayısı: 57)
Cevapla


anlarturk
Üye
Kullanici Avatari
Üye
13
3
13/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
05/06/2012,12:41
Çözüldü 
öncelikle teşekkür ederim.giriş ve çıkış saatleri arasındaki farkı doğru veriyor.fakat saatleri alt alta topladığında ,toplam 24 saatten fazla ise toplam saat şaşıyor.bu durumda nasıl bir toplama yapmak gerekir.bakabilirseniz sevinirim.
örnek : 10:00
12:00
15:00
bu saatlerin toplamı 37:00 olması gerekirken başka bir rakam çıkıyor.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELSAvt1.rar (Dosya Boyutu: 84,63 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla


anlarturk
Üye
Kullanici Avatari
Üye
13
3
13/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
05/06/2012,12:41
Çözüldü 
arkadaşlar personel giriş-çıkışlarını kaydeden program.
1-x personel raporlarda ise haftalık kaç saat çalışmış.
2-x personel aylık kaç saat çalışmış şeklinde.
fakat bunu raporlarda nasıl elde edeceğimi bilemiyorum.
saatleri alt alta topladığında 24 saati geçince rapor toplamı yanlış sonuç veriyor.
örnek : 10:00
12:00
08:00
toplam 30:00 saat sonuç vermesi gerekirken başka bir sonuç veriyor.

bu konuda personel bazında haftalık ve aylık kaç saat çalıştığını alabileceğim rapor konusunda yardımlarımlarınızı bekliyorum.

şimdiye kadar hiç bir karşılık beklemeden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.access hiç bilmeyen biri olarak burda çok şey öğrendim.


Ek Dosyalar
.rar   PERSONELSAvt1.rar (Dosya Boyutu: 84,63 KB / İndirme Sayısı: 32)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Merhaba

Sorgunuzda

Kod:
saat: DateDiff("h";[giris];[cikis])


şeklinde bir alanla saat olarak

Kod:
dakika: DateDiff("n";[giris];[cikis])


şeklinde bir alanla da dakika olarak süreyi alabilirsiniz. Ama benim önerim Sledgeab'ın dediği gibi bu alanları saat olarak değil tarih + saat olarak almanızdır. Bunun için giriş ve çıkış alanlarına now() şeklinde veri gönderin. Sonra da datediff komutuyla bu alanlar arası süreyi çıkarın. Böylece mesela 01.03.2009 tarihinde işe başlayıp 02.03.2009 tarihinde, yani bir sonraki gün işi bırakan adamın çalışmasını da hesaplarsınız. Sanıldığı gibi her zaman mesai saatleri içinde çalışanlar olmayabilir.

Kolay gelsin.


Bunu nasıl yaparım derseniz:

1- Önce tablonuzdaki tarih maskesini kaldırın. Maskeleri tabloya değil formlara koymanızı öneririm. (Maskeyi kaldırmasanız da olur ama aklıma geldiği için yazdım)
2- Formunuzdaki giriş ve çıkış butonlarının kodlarındaki

Kod:
.Fields("giris") = Time


satırlarını

Kod:
.Fields("giris") = Now()


şekline dönüştürün. Sonra da CalisilanSaat isimli sorgunuza boş bir alana dediğim kodu ekleyin. Bu kadar.. Artık gerisiniz siz halledersiniz.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Hocamın açıklamasına ek olarak Microsoft'un sitesinde yapılan şu makaleyi de okumanızı tavsiye ederim:

http://support.microsoft.com/kb/210604

Burda da kod ile yapılması anlatılıyor...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  method or data hatası murat dikme 7 91 02/12/2016, 19:04 murat dikme
  Sms Göndermede Port Hatası kadirdursun 4 178 28/11/2016, 14:23 atoz112
  Excelden Veri Aktarımı Hatası Xleash 6 131 25/11/2016, 10:52 Xleash
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 51 23/11/2016, 00:39 shalala
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 111 09/11/2016, 12:31 maras321


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya